2024. április 28. 14:49

KezdőlapNE VEDD ELAsunmaa bíróság elé viheti kizárásának ügyét a finn bajnoki után, és akár...

Asunmaa bíróság elé viheti kizárásának ügyét a finn bajnoki után, és akár sikerrel is járhat

-

Teemu Asunmaa kizárásra került a finn Tuuri Rally végén, miután autója nem felelt meg a szabályok által előírt súlyhatárnak. A finn bajnokság címvédője szerint a mérés rossz mérleggel történt. 

Teemu Asunmaa autóját szombat napközben mérlegelték a Tuuri Rallyn és a mérés szerint Skodája nem felelt meg a szabályok által előírt 1230 kg-os minimumsúlyhatárnak. A felügyelők engedélyezték a verseny befejezését a bajnoki címvédőnek, majd az utolsó szakaszt követően kizárták a második helyről. 

A WRC3 címvédője újabb győzelmet aratott a Finn Rally Bajnokságban

Asunmaa elárulta a Rallit.fi oldalnak, hogy autóját 18 kilogrammal könnyebbnek mérték a felügyelők a megengedett minimumsúlynál, azonban a mérést azonnal elvégezték saját mérlegükkel is a szervizben, ami viszont 17 kilogrammal a minimumsúlynál nehezebbnek mutatta a Fabia RS Rally2-t. A finn versenyző azt is elmondta, hogy a verseny előtti gépátvételnél még 40 kg-val nehezebbnek mérték a felügyelők autóját, valamint hozzátette, hogy azt a mérleget, mely szombat napközben a minimumsúlynál könnyebbnek mérte autóját 2023. június 20-án hitelesítették utoljára. 

Asunmaa fellebbez a kizárás miatt az állítása szerint rossz mérleg miatt. 

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek:https://rallyhungary.com/jegyek/

Friss