2024. április 27. 11:11

KezdőlapNE VEDD ELNem borult a papírforma a brit szezonnyitón

Nem borult a papírforma a brit szezonnyitón

-

Az erőviszonyoknak megfelelően Chris Ingram nyerte a Brit Rally Bajnokság szezonnyitóját, a 2019-es Európa-bajnokot csak megközelíteni tudták riválisai. 

Szombaton rendezték a Brit Rally Bajnokság szezonnyitó versenyét, az aszfaltos Legend Fires North West Stages futamot, melyen eredetileg 10 gyorsasági és 92.62 km versenytáv várt a 130 fős mezőnyre. 

A verseny elejétől a volkswagenes brit Chris Ingram és amerikai navigátora, Alexander Kihurani volt a leggyorsabb, két szakasz után már 17.4 másodperc előnnyel vezetett a Rally2-es Forddal induló ír William Creighton és Mikie Galvin előtt. 

A harmadik szakaszon a brit Osian Pryce és Rhodri Evans állt a második helyre 17.8 másodperc hátránnyal, míg Creighton 29.2 másodperc lemaradással a harmadik helyre csúszott. 

Miután a negyedik és ötödik szakaszt törölték, Ingram a hatodik gyorsaságin időt vesztett és Creightonnal azonos időt autózott, a második helyen álló Pryce 3.6 másodpercre megközelítette. 

Ám még mielőtt fokozódott volna a csata, Pryce kiesett műszaki hiba miatt, így Ingram fél perces előnybe került Creighton előtt, ezt az előnyt pedig már a további szakaszokon be tudta osztani, és végül 27 másodperc előnnyel nyert.

A harmadik helyen Ingram csapattársa, Meirion Evans és Jonathan Jackson 48.1 másodperc hátránnyal zárt. 

Evans már Toyota GR Yaris Rally2-vel indult, míg Ingram a következő versenytől vált a japán márkára. 

Friss