2024. május 01. 02:23

KezdőlapNE VEDD ELVerstappen nem látott a porban, Pryce nyerte a Brit Rally Bajnokság második...

Verstappen nem látott a porban, Pryce nyerte a Brit Rally Bajnokság második versenyét

-

Jos Verstappen messze elmaradt az élmezőny tempójától első murvás versenyén, a Brit Rally Bajnokság második futamán, ahol Osian Pryce szerezte meg a győzelmet. 

A 2022-es bajnok Osian Pryce dolgát csak az első két szakaszon tudta megnehezíteni Chris Ingram a Rallynuts Severn Valley Stages versenyen, ahol Pryce a harmadik szakasztól már nem engedte ki kezéből az első helyet és végül 20 másodperc előnnyel szerezte meg a győzelmet William Creightonelőtt, míg az első versenyt nyerő Ingram további 14.3 másodperc hátránnyal a harmadik lett. 

Ezen a versenyen indult első murvás futamán Jos Verstappen, aki a nagy por miatt nem tudta felvenni a tempót riválisaival, azonban a kezdeti 21. hely után végül a 11. helyig így is előre tudott lépni. 

“Dél-Franciaországban volt egy murvás tesztünk, ahol megtetszett ez a felület, ezért döntöttünk úgy, hogy indulunk egy murvás rallyn – mondta Jos Verstappen a verseny után. – A brit verseny végül nagyon nehéz, de mindvégig élvezetes volt. Az első szakaszokon hatalmas por volt a pályákon, ezért nem tudtunk elég gyorsak lenni, azonban a hibátlan itiner sokat segített. Mivel ez volt az első versenyünk murván, fokozatosan próbáltunk gyorsulni.” 

A Brit Rally Bajnokság május végén a Jim Clark Rallyval folytatódik. Két futam uán a 2019-es Európa-bajnok Ingram 4 ponttal előzi meg a tavaly JWRC-győztes Creightont, míg Pryce 15 pont hátránnyal a harmadik. 

Friss