back to top
2024. július 08. 15:21

KezdőlapNE VEDD ELÓriási csatában dőlt el Cseh Rally Bajnokság második futama

Óriási csatában dőlt el Cseh Rally Bajnokság második futama

-

Hétvégén rendezték a Cseh Rally Bajnokság második futamát, a Rally Cesky Krumlov versenyt, mely nagy csatában dölt el a tavalyi bajnokság második helyezettje, Dominik Stritesky javára. 

Az április közepén rendezett, de tragikus baleset miatt félbeszakadt Rally Sumava Klatovy verseny után a Rally Cesky Krumlov futammal folytatódott a Cseh Rally Bajnokság. 

Tragikus baleset történt a Cseh Rally Bajnokság szezonnyitóján

A második futamon 15 gyorsasági szakasz és 167.06 km versenytáv várt a 108 nevezőre.

Az aszfaltos verseny első szakaszát Filip Mares és Radovan Bucha nyerte Rally2-es Toyotájával, azonban a következő gyorsaságin már Jan Kopecky és Jan Hlousek állt az élre Skoda Fabia RS Rally2-vel, és a bajnokság címvédője szoros csatában, de egészen az első nap utolsó előtti szakaszáig az élen tudott maradni. Ekkor azonban előbb utolérte, majd a nap utolsó szakaszán 8 tizeddel meg is előzte Kopeckyt a tavaly bajnokság második helyezettje, a Kopeckynél 18 évvel fiatalabb, 24 éves Dominik Stritesky és Jiri Hovorka ugyancsak Fabia RS-sel.  

Az első nap igen szoros eredménnyel zárult, hiszen a harmadik helyen Erik Cais és Petr Tesinsky 4.7 másodperc hátránnyal állt, míg a három skodás párost Mares követte a negyediken, aki szintén csak 9.3 másodperc hátránnyal követte Striteskyt. 

A második napon pedig Stritesky már folyamatosan az élen autózott, végül pedig csupán 3.6 másodperc előnnyel tudott nyerni Kopecky előtt. 

Kevésbé sikerült a tempót tartania a második napon Filip Maresnek, aki végül 40.2 másodperc hátránnyal fejezte be a versenyt a harmadik helyen, miután Erik Cais az utolsó szakaszon defektet szedett össze, így pedig a nemzeti értékelés negyedik helyen ért célba. 

A cseh Rally Challenge bajnokság élén záró Václav Pech és Petr Uhel ugyancsak nagyon gyors tudott lenni 2006-os Ford Focus WRC-jével, összességében 8 tizeddel maradtak csak el Stritesky eredményétől, míg a cseh ORC-t csaknem 11 és fél perc előnnyel nyerték. 

Friss