back to top
2024. július 08. 23:59

KezdőlapNE VEDD ELNagyszerűen szerepeltek a magyar indulók a Mitropa Kupa szlovén versenyén

Nagyszerűen szerepeltek a magyar indulók a Mitropa Kupa szlovén versenyén

-

A szlovén Velenje Rallyval folytatódott a Mitropa Kupa idei szezonja, melyen hasonlóan a korábbi versenyekhez ismét nagyon jól szerepeltek a magyar versenyzők. 

A Velenje Rallyn 11 gyorsasági szakasz és 132.3 km versenytáv várt a 70 fős mezőnyre, köztük nyolc magyar párosra. 

A Mitropa Kupa értékelésében Hadik András és Juhász István kezdett a legjobban, azonban a fordos kettőst a folytatásban megelőzte a 2022-es német bajnok skodás Philip Geipel – Katrin Becker páros, így a háromszoros magyar bajnok és a Mitropa Kupa tavalyi győztese a második helyet tudta megszerezni 19.5 másodperc hátránnyal. 

A Mitropa Kupa értékelésének legjobb 10 helyezettje közé a miskolci pároson kívül még a pécsi László Zoltán és Balázs Zsolt Skodával, Bodolai László és Deák Attila Forddal és ifj. Kanyik Antal és Greffer Lajos Rally4-es Peugeot-val tudott bekerülni, míg Merencsics Árpád és Gerebitz Márk Rally4-es Forddal a 13. helyet szerezte meg. 

A Historic Mitropa Kupában Mang Huba és Béres “Unicum” Attila az 5. helyen ért célba Skoda Favorittal. 

Kocsis Imre és Bakos István Citroen C2 R2-vel, valamint Bencs Zoltán és Bencs Gábor Honda Civic-kel sajnos nem tudott célba érni. 

A verseny abszolút értékelésében a szlovén Rok Turk és Blanka Kacin volt a leggyorsabb Hyundai i20 N Rally2-vel, akik 37.3 másodperccel előzték meg a skodás cseh Philip-brit Kohn – Tom Woodburn párost. A harmadik helyen Geipel, míg a negyediken Hadik zárt. 

A Mitropa Kupa következő versenye a pécsi Mecsek Rally lesz. 

12 gyorsaságin zajlik majd a júniusi Mecsek Rally

Friss