back to top
2024. június 26. 04:54

KezdőlapNE VEDD ELElképesztően nagy csata után új győztest avattak a Cseh Rally Bajnokságban

Elképesztően nagy csata után új győztest avattak a Cseh Rally Bajnokságban

-

Hihetetlen nagy csatát hozott a Cseh Rally Bajnokság idei harmadik versenye, a Hustopece Rally, melyen végül Adam Brezik első cseh bajnokiját nyerte. 

Pénteken és szombaton rendezték a Cseh Rally Bajnokság harmadik futamát, a Hustopece Rallyt, melyen 12 szakaszt és 160.6 km versenytávot kellett volna teljesítenie a 89 nevezőnek, végül azonban a pénteki záró szakaszt törölni kellett. 

Már a verseny első szakaszán szoros eredmények születtek, Václav Pech jr. 1.9 másodperccel előzte meg Focus WRC-jével a cseh nemzeti értékelésben első időt autózó Adam Breziket, míg a harmadik eredményt Jan Kopecky érte el további 2 tizedmásodperc hátránnyal. 

Kopecky azonban a következő szakaszon a verseny élére tudott állni és vezető helyét egészen a szombati második szakaszig őrizni is tudta, azonban előnye folyamatosan csak pár másodperc volt. 

A második nap második szakaszán Adam Brezik megtudta előzni Kopeckyt, majd a további négy szakaszon óriási csatában már Brezik tudta őrizni a vezető helyet, amit végül 2.7 másodperc előnnyel meg is tudott tartani, így a cseh bajnokságban első győzelmét szerezte Brezik Ondrej Krajca navigálásával. A Jan Kopecky – Jan Hlousek kettős így idén még vár első sikerére, hiszen az előző versenyen Dominik Stritesky és Jiri Hovorka tudta legyőzni a bajnokság címvédőjét. Arról pedig már korábban beszámoltunk, hogy a szezonnyitó versenyt tragikus baleset miatt félbe kellett szakítani. 

Tragikus baleset történt a Cseh Rally Bajnokság szezonnyitóján

A hétvégi verseny harmadik helyét szerezte meg ezúttal Stritesky 24.9 másodperc hátránnyal, míg Erik Cais és Igor Bacigal további 4.8 másodperc hátránnyal zárt a negyedik helyen. 

A cseh bajnokság július közepén a Rally Bohemia versennyel folytatódik. 

Friss