2024. április 24. 17:37

KezdőlapORBMaricsek gyomra összeszorult – Adrinak navigál

Maricsek gyomra összeszorult – Adrinak navigál

-

Meglepő hírrel állt elő Maricsek Miki, a 2017-es ORC bajnok, idén saját versenyzése mellett Vogel Adriennek fog navigálni. 

„Hú, ne is mondd, még most is összeszorul a gyomrom, hogy mire vállalkoztam“ – mondta Maricsek, amikor a közösségi médiában közzétett videó után megkerestünk.

„Emlékszel, tavaly előtt (Mészáros) Pepe kért meg, hogy üljek be mellé a Mikulás Rallyra. Hát ő is egy igazi állat, aki ráadásul nagyon gyorsan akart menni. De nagyon élveztem a navigálást. Aztán ültem Jobbágy Ákos és Matics Misi mellett is külföldön. Misi mellett átéltem azt is, hogy milyen, amikor a sofőr meg tudná fojtani a navigátorát, mert eltévedt az itinerben” – nevet Maricsek.

„Idén úgy alakult, hogy a párom, (Notheisz) Ivett nem tud annyi időt fordítani a rallyra, ezért nem tud Adrival versenyezni. Egy baráti beszélgetés során vetette fel nekem Jobbágy Ákos és Adri együtt – szerintem készültek rá – hogy mi lenne, ha én navigálnék? 

Először azt hittem, viccelnek. De nem. Amikor rájöttem, hogy komolyan beszélnek, akkor rávágtam, hogy hülyék vagytok, hogy tudnék én Adrinak navigálni? 

Na de csak meggyőztek. Amióta először ültem a jobb oldalon, egyre inkább rájöttem, hogy már nem feltétlenül akarom megváltani a világot és sokkal jobban motivál, hogy a tudásomat átadjam másnak. 

Fontos volt, hogy Adrival, Ivettel és Ákossal nagyon jó barátságban vagyunk. Többször ültem Adri mellett és nagyon jó sofőrnek tartom. A tanulási folyamatának abban a fázisában van, amikor már csak hajszálak hiányoznak, remélem, hogy ebben tudok neki segíteni. 

A navigálásról már korábban is tudtam, hogy őrülten nehéz és felelősségteljes munka. Abban biztos vagyok, hogy Adrinak tudok segíteni a vezetéstechnikában. Amiatt szorul inkább össze a gyomrom, hogy mint navigátor fel tudok-e nőni a feladathoz. 

De mostmár nincs visszaút, igent mondtam, úgyhogy meg kell küzdenem ezzel a feladattal. Egyébként meg nagyon motivál, hogy a rallynak megint egy új szeletét tanuljam meg.”

Friss