2022. december 05. 11:54
KezdőlapORBMaricsek gyomra összeszorult – Adrinak navigál

Maricsek gyomra összeszorult – Adrinak navigál

-

- Hirdetés -

Meglepő hírrel állt elő Maricsek Miki, a 2017-es ORC bajnok, idén saját versenyzése mellett Vogel Adriennek fog navigálni. 

„Hú, ne is mondd, még most is összeszorul a gyomrom, hogy mire vállalkoztam“ – mondta Maricsek, amikor a közösségi médiában közzétett videó után megkerestünk.

- Hirdetés -

„Emlékszel, tavaly előtt (Mészáros) Pepe kért meg, hogy üljek be mellé a Mikulás Rallyra. Hát ő is egy igazi állat, aki ráadásul nagyon gyorsan akart menni. De nagyon élveztem a navigálást. Aztán ültem Jobbágy Ákos és Matics Misi mellett is külföldön. Misi mellett átéltem azt is, hogy milyen, amikor a sofőr meg tudná fojtani a navigátorát, mert eltévedt az itinerben” – nevet Maricsek.

“Idén úgy alakult, hogy a párom, (Notheisz) Ivett nem tud annyi időt fordítani a rallyra, ezért nem tud Adrival versenyezni. Egy baráti beszélgetés során vetette fel nekem Jobbágy Ákos és Adri együtt – szerintem készültek rá – hogy mi lenne, ha én navigálnék? 

- Hirdetés -
- Hirdetés -

Először azt hittem, viccelnek. De nem. Amikor rájöttem, hogy komolyan beszélnek, akkor rávágtam, hogy hülyék vagytok, hogy tudnék én Adrinak navigálni? 

Na de csak meggyőztek. Amióta először ültem a jobb oldalon, egyre inkább rájöttem, hogy már nem feltétlenül akarom megváltani a világot és sokkal jobban motivál, hogy a tudásomat átadjam másnak. 

Fontos volt, hogy Adrival, Ivettel és Ákossal nagyon jó barátságban vagyunk. Többször ültem Adri mellett és nagyon jó sofőrnek tartom. A tanulási folyamatának abban a fázisában van, amikor már csak hajszálak hiányoznak, remélem, hogy ebben tudok neki segíteni. 

A navigálásról már korábban is tudtam, hogy őrülten nehéz és felelősségteljes munka. Abban biztos vagyok, hogy Adrinak tudok segíteni a vezetéstechnikában. Amiatt szorul inkább össze a gyomrom, hogy mint navigátor fel tudok-e nőni a feladathoz. 

De mostmár nincs visszaút, igent mondtam, úgyhogy meg kell küzdenem ezzel a feladattal. Egyébként meg nagyon motivál, hogy a rallynak megint egy új szeletét tanuljam meg.”

Friss