back to top
2024. június 24. 15:03

KezdőlapORBHivatalos: Vincze Ferenc a Korda Racinggel akar újra bajnok lenni

Hivatalos: Vincze Ferenc a Korda Racinggel akar újra bajnok lenni

-

Amint azt már tavaly év végén sejteni lehetett, az mára valósággá vált: ismét egymásra talált a 2019-ben abszolút bajnoki címet szerző rallyeversenyző és csapata, azaz Vincze Ferenc és a Korda Racing a jól bevált R5-ös Skoda Fabiával idén is a csúcsokra tör – áll a Korda Racing mai közleményében. 

Amikor hosszú kihagyás után híre jött annak, hogy a 2019-es abszolút bajnok Vincze Ferenc rajthoz áll volt csapata, a Korda Racing autójával a 2021-es esztendő záróversenyén, a Szilveszter Rallye-n, már sokan kész tényként tekintettek a korábbi sikercsapat újbóli egymásra találására.

Vincze akkor „pár méter tesztet” követően visszaült a 2019-ben őt a bajnoki címig repítő Skoda Fabia R5-ösbe, majd meg sem állt az összetett győzelemig. Noha akkor még mind a pilóta, mind a csapat óvatosan nyilatkozott az újabb közös munkáról, mára biztossá vált, a három évvel ezelőtti sikercsapat – Vincze Ferenc, Korda Racing és a Skoda Fabia R5 – ismét összeállt, és idén a 2019-es siker megismétlésére törekszik.

Vincze Feri
Kép Korda Racing

„Őszintén remélem, hogy nemcsak a töltöttkáposzta jó felmelegítve… Visszajött a motivációm, amire a tavalyi Szilveszter Rallye még rá is tett egy jó nagy szeneslapáttal. Nem tagadom, a neves magyar és külföldi ellenfelek rendkívül inspirálók a számomra, hiszem, hogy képes leszek ismét a lehető legjobb szereplésre a magyar bajnokságban. Hogy ez mit jelent pontosan?

Nos, higgye el mindenki, nem felejtettem el vezetni, így természetesen az abszolút bajnoki cím megszerzése a legfőbb célom. Úgy érzem, ehhez minden adott, hiszen összeállt a nagy csapat, ráadásul éppen azzal az autóval állhatok rajthoz, ami talán a legjobban illik hozzám. Az már most kijelenthető, hogy valamennyi hazai versenyen rajthoz állok majd, de ha minden összeáll, akkor egy-két Eb-futamon is rajthoz állunk majd. Bízom benne, hogy minden idei vágyam teljesülhet, de ennek eléréséért van még bőven teendőnk” – fogalmazott nagyon elszántan Vincze Ferenc, akivel pár napja készítettünk interjút.

A Korda Racing csapattulajdonosa nagyon örül az újabb közös munkának, és bízik abban, hogy ott folytatják majd Vincze Ferenccel, ahol három éve abbahagyták. 

„Már 2019-ben egy nagyon jó évet tudtunk magunk mögött, hiszen Feri abszolút magyar bajnok lett, ám mégis a sors úgy hozta, hogy külön váltak az útjaink. Az elmúlt év végén volt egy beszélgetésünk, és abban maradtunk, hogy újra megpróbálunk közösen a csúcsra érni.

Ez úton köszönjük meg Turán Fricinek az elmúlt két évet, és kívánunk neki sok sikert a jövőben. Sok minden összeáll ismét a 2019-es sikercsapatból, így az autó is ugyanaz lesz, mert Ferinek nagyon bejött a Skoda Fabia R5. Szerintem mindenképpen jót tett a lelkünknek, hogy az újabb közös munka első lépéseként megnyertük a tavalyi Szilveszter Rallye-t az év végén, de persze ebből messzemenő következtetéseket még nem lehet levonni.

Úgy vélem, az idei első bajnoki versenyen, a Salgó Rallyn már okosabbak lehetünk. Úgy vélem, ha visszajönnek minden szinten a három évvel ezelőtti érzések, akkor akár megismételhetjük az akkori sikereket. Nem titok, hogy a magyar bajnokság mellett szeretnénk végigcsinálni pár Eb-futamot is, ám itt még vannak kérdőjelek” – jelentette ki Korda Erik csapattulajdonos. 

Friss