2024. április 19. 20:45

KezdőlapORBVincze Feri már nagyon várja a szezont

Vincze Feri már nagyon várja a szezont

-

Az autóról és a navigátorról még nincs hivatalos bejelentés, de úgy tűnik, hogy idén újra versenybe szállhat a bajnoki címért Vincze Feri, aki mint mondja, éhesebb mint valaha. 

2019-ben hatalmasat menetelt Vincze Feri, négy versenyt nyert és feliratkozott a magyar rallybajnokok elit klubjába. A 2020-as éve nem sikerült a legjobban, bár egy bajnoki harmadik helyet nem neveznénk kudarcnak. 

Tavaly, sokunk nagy bánatára, mi több felháborodására nem indult. Decemberben a Szilveszter Rallyn újra autóban láthattuk őt, és a jó hír az, hogy már nagyon készül az idei visszatérésére. 

Vincze Feri
Fotó: Vincze Feri

„Sok visszajelzést kapta a szurkolóktól, hogy hiányoztam a tavalyi mezőnyből, amit nagyon köszönök, de biztos vagyok benne, hogy jót tett nekem ez az egy év kihagyás“ – kezdte egy egészen váratlan fordulattal a beszélgetést.  

„Rég óta versenyezek gokarttal, rallyban… 2020-ban nagyon nehéz évünk volt és az állandó küzdés, egy kicsit kimerített. Lehet, hogy furcsán fog hangzani egy versenyzőtől, de elment a kedvem a versenyzéstől.“

Na persze ezt senki se úgy értse, hogy Vincze Feri hátat fordított a rallysportnak és hogy soha többé, mert azért nem erről volt szó. 

Vincze Feri

„Figyeltem a bajnokságot. Tetszett, hogy ilyen nevek jöttek, mint Ostberg, Kopecky, Gryazin, a Rally Hungaryről nem is beszélve. Szerintem még soha sem volt ilyen komoly bajnokság Magyarországon. Nagyon tetszett Hadik András és Csomós Mixi csatája a bajnoki címért. Mind a kettőjüket nagyon jó versenyzőnek tartom.“

Az egy év szünet alatt az online versenyzésbe vágott bele Feri. 

„Több időm volt szimulátorozni. A Rally Café online bajnokságában is indultam, ahol megnyertem az első három versenyt. Aztán egy nemzetközi bajnokságban is mentem több száz indulóval, ahol bajnok lettem. 

Ezen felbuzdulva (az online) Monte-Carlo Rallyra is beneveztem, ahol komoly mezőny volt közel ezer indulóval. Vezettem, de aztán összetörtem a kocsit“ –  nevet Feri, aki bár éppen egy betegségből lábadozik, de a hangján is érezhető a kiegyensúlyozottság, úgyhogy talán ideje lesz visszatérnie. A kérdés viszont az, hogy mennyit számít majd ez az egy év kihagyás.

Vincze Feri

„Mentálisan jobban érzem magam, mint egy éve, ha a betegségből végre kilábalok, akkor a fizikálisan is rendben leszek. A motiváltságom nagyon nagy, éhesebb vagyok mint valaha. Ami kérdés lehet, az a bátorság. A Szilveszter Rallyn mentem ugyan, de az inkább ügyességi verseny, nem kell nagy tempóval fák között versenyezni. A Salgó előtt szükségem lesz egy vagy két tesztre.“

Óvatosan próbáltam megfogalmazni a kérdést, hogy mi lehet a célja idén, de Feri amint megértette, miben mesterkedek, azonnal rávágta: 

„A bajnoki cím. Nem akarok nagyképű lenni, de mindenki azért versenyez, hogy bajnok legyen. Nagyon bízom benne, hogy idén is lesznek külföldi pilóták a mezőnyben és velük is össze tudom mérni a tudásomat.“

Megint megpróbáltam piszkálódni egy kicsit, hogy ha esetleg egy külföldi mögött lenne második, akkor is így gondolná-e. 

Vincze Feri

„Persze. Szerintem Ostberg mögött másodiknak lenni egyáltalán nem szégyen. Viszont azt nem szeretném, hogy fényévekre legyek tőle, az nem esne jól. De egyébként a magyar mezőnyben is vannak olyan jó versenyzők, akiktől nem szégyen kikapni. Vívjunk egy jót, az a lényeg.“

Sokakat érdekel, hogy idén milyen autóval fog indulni Feri, sőt, még egy olyan pletykát is hadd osszunk meg, hogy lehet, nem csak Magyarországon szurkolhatunk érte, de ezt el ne áruljátok senkinek.  

Vincze Feri azonban csak mosolygott: „Hamarosan minden kiderül!“

Úgy legyen és leginkább azért szurkolunk hogy teljesüljön a vágya: vívjon egy jót a bajnoki címért.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss