2024. április 26. 16:23

KezdőlapORBJust4Fun kategória a Magyar Rally Bajnoki futamokon

Just4Fun kategória a Magyar Rally Bajnoki futamokon

-

A Rally Szakági Bizottság úgy határoz, hogy engedélyezi a Magyar Rally Bajnoki Futamok keretein belül, a „Just4Fun” kategóriát kiírni, mint betét futamot, a következő meghatározások alapján. A Just4Fun kategória részleteit az adott futamok kiírásai tartalmazzák.

A JUST4FUN kategória:
A kategória kiírása:
A rendezők a kategóriát kiírhatják bármelyik az MNASZ Rally versenynaptárában szereplő versenyre igény alapján. Az versenyen történő versenytávot is a rendező határozza meg. A Just4Fun kategória első autója az értékelésben szereplő utolsó autó után rajtoltatható 5 perc szünetet hagyva. A versenyeken az idő ellenőrző állomások érintése kötelező. Az időellenőrző állomásokra a korai érkezés engedélyezett. Etap útvonal betartása kötelező. Amennyiben a Just4Fun kategóriában résztvevő páros technikai probléma miatt kiállni kényszerül, amennyiben a járművet meg tudják javítani a szervizben, a páros visszaállhat a versenybe a következő szekció megkezdésekor a versenyigazgató engedélyével. A gyorsasági szakaszokon szándékos körök leírása, gumiégetés azonnali kizárást von maga után! Amennyiben egy versenyen a kategória RALLY1 versenytávval kerül kiírásra a nevezett versenyzőknek minimális versenyzői múlt igazolása szükséges. (Az elmúlt években legalább 1 RALLY3 verseny teljesítése, kategóriában vagy előfutóként)

Licenszek:
A kategóriába bármilyen Magyarországon kiadott érvényes Rally licenszel lehet nevezni.
Kikötés, hogy a pilótáknak az autó gépkönyvében szereplő kategóriának megfelelő licenszel
kell rendelkezniük.

Átvételek:
A kategória nevezőinek is kötelező a megjelenés az adminisztratív és a technikai átvételeken.

Nevezések:
A kategóriába azon versenyzők jogosultak nevezésre, akik megfelelnek az RVSZ 2022 I. fejezet 5. cikkelyében foglalt, a versenyzőkre vonatkozó követelményeknek.

Nevezési díjak:
A kategória nevezési díját a kiírásra került versenytáv határozza meg.
RALLY1 táv: 152.400.-Ft
RALLY2 táv: 109.220.-Ft
RALLY3 táv: 67.500.-Ft
A nevezési díjak összege tartalmazza a versenyre nevezett versenyzőpáros extrémbiztosítási szolgáltatását, valamint az áfát.

Elfogadott verseny gépjárművek:
A Just4Fun kategóriába azok a járművek nevezhetők, illetve a versenyeken azok a járművek vehetnek részt, amelyek megfelelnek a jelen RVSZ 2022 technikai előírásainak, továbbá érvényes MNASZ GÉPKÖNYVVEL RENDELKEZNEK.
A versenyek technikai átvételén minden résztvevő járműnek kötelező a megjelenés. Azok a
járművek, melyek a technikai átvételen biztonsági, vagy egyéb okokból nem feleltek meg,
semmilyen formában nem vehetnek részt a versenyen. A kategóriába nevezett járműveknek rendelkezniük kell a közúti közlekedéshez szükséges engedélyekkel és jelzésekkel.

A verseny járműveknek a kategóriájuknak megfelelő technikai feltételeknek kell megfelelni.
A RALLY1 / RALLY1 ORC autókra az RVSZ 2022 RALLY1 technikai szabályai vonatkoznak.
A RALLY2 autókra az RVSZ 2022 RALLY2 technikai szabályai vonatkoznak.
A RALLY3 autókra az RVSZ 2022 RALLY3 technikai szabályai vonatkoznak.

Rajtolás:
A kategóriában nevezett versenyzők rajtoltatása 1 perces időközönként történik. A rajtszámok kiosztása a géposztályok és a licenszek alapján történik.

Értékelés:
A Just4Fun kategóriában résztvevők gyorsasági szakaszon töltött ideje is mérésre kerül és az eredményközlő oldalakra is nyilvánosan felkerül. De a kategória semmilyen formában nem kerül értékelésre és az elért eredmények egyik bajnokságba se számítanak bele.
A fenti határozatot a Rally Szakági Bizottság 7 igen szavazattal elfogadta.

Forrás:mnasz.hu

Friss