2024. április 27. 00:48

KezdőlapORBSalgó Rally 2022: Ezeken a pályákon méri össze tudását a Rally1 mezőnye 

Salgó Rally 2022: Ezeken a pályákon méri össze tudását a Rally1 mezőnye 

-

A Salgó Rally versenykiírásának megjelenésével nyilvánosságra kerültek a Rally1-es szezon első versenyének a pályái is. 

Mint arról már írtunk 1999 óta nem volt olyan rövid a Salgó Rally, mint amilyen idén lesz, köszönhetően az MNASZ szabályainak, mely 100 km-ben határozta meg a Rally1-es versenyek hosszát. 

Az idei szezon elnyő versenye, a Salgó Rally március 26-án, szombaton kilenc szakasszal a programban lesz megrendezve. 

A mezőnynek a Salgótarján-Kazár-Vizslás (7,4 km), a Bátonyterenye-Szuha-Mátraalmás (10,5 km) és a Cered-Tótújfalu-Zagyvaróna (16,8 km) szakaszok mindegyikét háromszor kell teljesítenie. 

A verseny össztávja 104,1 km-t tesz ki. 

Az idei Rally1-es szezonban visszatér a mezőnybe Vincze Ferenc, korábbi abszolút magyar bajnok, Klausz Kristóf pedig szeretné megszerezni első abszolút futamgyőzelmét, míg Turán Frigyes új navigátorral, de továbbra is Volkswagennel várja a szezont, melyben ismét visszatérne a sikerek útjára.  

Ugyanakkor Csomós Miklós idén csupán a Rally Hungary-n indul, az idei szezonban pedig az ERC versenyeken lehet látni a tavalyi bajnokság második helyezettjét egy Skoda fabia Rally2-vel.  

A Salgó Rally előtt egy héttel, március 18-19. között azonban Orfűn indul a hazai rally szezon, ahol a Rally2, Rally3 és historic bajnokság mezőnye küzd meg a bajnoki pontokért, míg a Rally1-es versenyzőket tesztelni várják a szervezők. 

A 2022-es Rally1-es szezonban összesen nyolc versenyt rendeznek.

Friss