2024. április 23. 11:07

KezdőlapORBMads Østberg folytatja a Citroën Rally Team Hungary színeiben 2022-ben is!

Mads Østberg folytatja a Citroën Rally Team Hungary színeiben 2022-ben is!

-

2020 WRC2 világbajnoka, Mads Østberg Citroën C3 Rally2 versenyautójával a legtöbb futamgyőzelmet, a legtöbb szakaszgyőzelmet szerezte az elmúlt bajnoki szezonban és a legtöbbször vezetett a futamok során a magyar bajnokságban, de a hétfordulós sorozatból öt futamon való indulás kevésnek bizonyult a bajnokság megnyeréséhez. Mads Østberg idén új navigátorral, és ha lehet, még nagyobb ambíciókkal várja a szezont a Citroën Rally Team Hungary teljes csapatával közösen.

 

ERC futamgyőzelemmel zárta a magyar ralibajnokságot a tavalyi esztendőben a norvég pilóta. A Citroën magyarországi képviseletével és a Tagai Racing Technology-val 2021-ben elkezdett közös munka az idei évben is folytatódik és PIRELLI gumikon versenyezve a Citroën C3 Rally2 versenyautóval továbbra is a bajnoki cím megszerzése a célja a csapatnak!

Ostberg
Fotó: DuEn

„Nagyon jó volt a tavalyi szezonunk!” – kezdte az évértékelőjét Mads Østberg. – „Számomra mindig izgalmas új helyekre eljutni, új embereket, új pályákat megismerni. A magyar bajnokságban vannak nagyon technikás pályák, amelyeket különösen szeretek. Vannak nagyon gyors szakaszok, talán néha túl gyorsak is. Az én személyes kedvencem a pécsi futam volt. Nagyon szép környezetben, barátságos emberek között, szenzációs gyorsasági szakaszokon versenyezhettünk és itt nyertünk legelőször. De igazából minden futamon voltak jó momentumok. Jól éreztem magam, ezért is döntöttem úgy, hogy folytatom a magyarországi versenyzést!”

A gyorsasági szakaszok mellett külön kiemelte a nézőket a WRC2 exvilágbajnoka: „A Covid ellenére is sokan voltak a pályák mellett, remélem idén még többen lesznek és még többet találkozhatunk a szervizparkokban is. Köszönjük azt a szeretetet, amit eddig is kaptunk!”

Amikor az idei célokról kérdezték Mads-ot, nem hazudtolta meg viking vérét: „Mindig nyerni szeretnék! Ez a tervem idénre is! Természetesen nem lesz könnyű, hiszen erősek az ellenfelek, minden tiszteletem az övék! Az autónk továbbra is nagyon jó, az első pillanattól kezdve azon leszünk, hogy nyerjünk!”

Ostberg
Fotó: DuEn

Az autó, a csapat, a pilóta változatlan. Egyedül a navigátor lesz új, hiszen idén a svéd Patrik Barth diktálja majd az itinert Mads mellett. Patrik rutinos navigátor, kétszeres norvég, egyszeres svéd bajnok és Mads-szal is jól ismerik egymást, hiszen évek óta ő volt a segítője a világbajnokságon, Mads édesapja mellett ő volt a jégkém csapat navigátora. „Még sosem jártam Magyarországon, nagyon várom már, hogy megismerjem és ott versenyezhessek.” – mondta a 2014 óta profi navigátor.

Ostberg
Fotó: DuEn

Balkányi György, a Citroën hazai képviseletének a vezetője elégedett volt a tavalyi esztendővel, hiszen amelyik futamon elindult a Citroën Rally Team Hungary csapata, ott dominált. „Nem adtunk magunknak sok esélyt tavaly, összesen csak öt versenyen tudott rajthoz állni Mads, akinek a világbajnokságra is összpontosítania kellett. Idén is vannak futamok, amik ütköznek a naptárban, de nagyon bízunk az autóban és nagyon bízunk a csapatban, így továbbra is a bajnoki cím elnyerését tűztük ki célunknak!”.

 

A Tagai Racing Technology biztosítja az autót a csapat számára. Tagai Tamás is örül, hogy folytatni tudják a közös munkát. „Végre egy olyan projekt, ami több éven keresztül tud működni! Örülök, hogy olyan versenyzővel dolgozhatunk együtt, akitől nagyon sokat tudunk tanulni. A kitartásában, a profizmusában kiemelkedő!”

 

A Citroën Rally Team Hungary első versenye a szezonnyitó Salgó Rally lesz. Ez a futam új lesz a pilóta és a navigátor számára, de ahogy többször is elmondták, szereti az új kihívásokat, új helyszíneket. 


Találkozzon a csapattal a versenyen, március 25-26-án Salgótarjánban és a környék gyorsasági szakaszain!

 

A csapat partnereinek köszöni a segítséget!

#C3Rally2Family #CRTH

 

Citroën Rally Team Hungary 2022 

Ostberg
Fotó: DuEn

Pilóta : Mads Østberg

született 1987. október 11. Norvégia

Egy gyermek édesapja

Első raliversenye : 2004
Négyszeres norvég ralibajnok : 2007, 2008, 2009, 2011

Első világbajnoki futama : 2006 – Rally Sweden 

WRC rajt : 145
WRC dobogó : 18
WRC győzelem : 1 ( 2012 – Rally de Portugal )

Csapatai:

  • 2005-2010 Subaru Adapta WRT
  • 2011-2013 + 2016 Ford World Rally Team 
  • 2014-2015 Citroën World Rally Team 
  • 2018-2021 Citroën World Rally Team 

 

WRC2 győzelem : 8

  • 2019 WRC2 világbajnoki második
  • 2020 WRC2 világbajnok
  • 2021 WRC2 világbajnoki második

 

Navigátor : Patrik Barth

született 1992. február 25. Svédország
Barátnőjével, kutyájával és két madárral él Lysvikben (Svédország)

 

Első raliversenye : 2011

2014 óta professzionális navigátor

2013-2014 Svéd bajnok
2016 Norvég bajnok

2020 WRC2 világbajnoki második helyezett Pontus Tidemand mellett

A navigátorkodás mellett a svéd nemzeti bajnoki futamoknak az itinerét írja

 

kiadja: Dudás Endre, a Citroën Rally Team Hungary sajtófelelőse


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss