2024. április 19. 23:18

KezdőlapORBStrider Zoltán: Fejben már Orfűn járunk

Strider Zoltán: Fejben már Orfűn járunk

-

A licences két kerekes kupa harmadik helyen zárta az R-Cup Challenge nyitó futamát a Gulf Racing Hungary párosa, a Strider Zoltán – Apkó András duó.

A Peugeot 208 R2 tesztelése céljából érkezett a csapat a Kiskunlacházai R-Cup nyitófutamra, ahol egyébként a Gulf Racing Fuel névadó szponzorként volt jelen. Az autó kiválóan teljesített, de a Rally2-es évad előtt még szeretnének beiktatni egy rövid tesztet.

„Jól éreztük magunkat a hétvégén, jó volt újra versenyautóba ülni. Örülök a dobogós helyezésnek, bár nem ez volt a lényeg. Az autó tökéletesen működött, annak ellenére is, hogy ezen a viszonylag lassú szlalom jellegű pályán nagyon sokat kapott. Amióta ezzel a kocsival megyek, még sosem mentem ennyit egyes sebességi fokozatban, mint ezen a napon” – értékelte a hétvégét Strider Zoltán.

Már nincs két hét a Rally2-es szezonnyitó előtt, és ha igazak a pletykák, nagyon komoly mezőnyre van kilátás, ahol a Gulf Racing Hungary párosan nem titkoltan szeretne a top mezőnyben autózni.

„Már nagyon várjuk az orfűi rajtot, ahol ott szeretnénk folytatni, ahol a Vértesen abbahagytuk. Ott minden nagyon jól ment, esélyesek voltunk az abszolút dobogóra, de sajnos a kuplung felmondta szolgálatot és annak is örülhettünk, hogy célba értünk. A verseny előtt szeretnénk még pár kilométert tesztelni. A korábbi években ez könnyen ment, hiszen Velenczei Ádámmal közösen tudtunk egy komoly tesztnapot csinálni időméréssel, de most hogy a két bajnokság külön hétvégén megy, erre kicsi az esély. Majd itt a környéken keresünk egy jó pályát, ahol 20-30 kilométert gurulhatunk” – tette hozzá Zoli.

A 2022-es Rally2 Bajnokság első versenyét március harmadik hétvégéjén, Orfűn rendezik, ahol a versenyzőknek hat klasszikus mecseki pályát kell teljesíteniük 76 kilométer versenytávval. Zoli utoljára 2018-ban versenyzett a Mecsekben, akkor még Mitsubishivel.

A csapat partnereinek köszöni a segítséget!


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss