2024. április 20. 16:29

KezdőlapORBGoller Ákost és Tóth Szabolcsot motiválja a népes mezőny…

Goller Ákost és Tóth Szabolcsot motiválja a népes mezőny…

-

Izgatottan várja az orfűi nyitó futamot Goller Ákos és Tóth Szabi, akik a 2022-es szezont egy Citroen C2R2-vel fogják teljesíteni Rally2-ben.

Bennetek van már a bugi a hétvégi futam miatt?

– Már december óta mocorgunk, hogy újra versenyautóban ülhessünk. Az egészségem igaz nem százas, kicsit náthás vagyok, de ezt a szilveszteri futamhoz hasonlóan – ahol a lábammal volt egy kis gond – félretesszük, és belecsapunk a lecsóba. Szóval valóban nagyon várjuk, hogy megmérettessük magunkat az idei első R2-es versenyen.  

 

Orfűn indultál először 2021-ben?

– Igen, és a környék szimpatikus, viszont hiába ismertük meg a pályákat az elmúlt évben, idén nem tudjuk hasznosítani, mert csak részben fedik egymást a szakaszok, egyedül a szervizpark, ami változatlan. Az egyes gyors Árpádtető – Remeterét volt, most pedig Abaliget – Árpádtető, amit ugye ismerek, de az is fordítva van. A második szakasz pedig a tavalyi, de most ellenkező irányból támadunk. Úgyhogy egy szuper itinerre lesz szükségünk, amit a pályabejárás során fogunk abszolválni. 

 

Azzal nem lesz probléma, simán megoldjátok a navigátoroddal… Szabival.

– Én is így gondolom, attól függetlenül, hogy Orfűn még nem együtt mentünk, csak a Szilveszter Ralin. Szabi egy tapasztalt navigátor, és nemigen van olyan futam, ahol ő valamilyen autóban már nem diktálta a tempót. Illetve bennem is nő a magabiztosság, ahogy egyre több versenykilométert tudunk majd magunk mögött. Az első komplett évünk lesz, ezért fel vagyunk készülve, hogy sok ismeretlen szakasszal és helyzettel találkozunk majd, de ez hálistennek múlt évben sem okozott problémát. Mindig alkalmazkodunk az adott körülményekhez. 

 

14 páros lesz a riválisotok, milyen célt tűztetek ki ennek tekintetében?

– Az eddigiekhez képest picit jobban odafigyelve tervezzük a kezdést, de semmiféleképpen nem ész nélkül. Tehát fokozatosan szeretnénk felépíteni a versenyt. Én azt mondom, hogy így az első futamon nem kell megváltani a világot, egy húzós tempóval kell autózni, de a biztonságot szem előtt tartani, aztán meglátjuk hová leszünk elegek. Abban bízunk, ahogy jön a tapasztalat és az összeszokás Szabival és az autóval, úgy egyre nagyobb álmokat szövögetünk helyezés tekintetében is. Minket kifejezett motivál a magas létszám a kategóriában, szerintem jó ilyen népes mezőnyben autózni, igazi kihívás számunkra. A megérzésem jót sugall, reméljük megcsípjük az elejét, de tudjuk mindenki más is a dobogós helyezésért megy. 

 

Reklámpartnereink segítségét köszönjük!

 

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: Peremicki István


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss