2024. március 29. 00:06

KezdőlapORBWirtmann: Fék nélküli száguldás

Wirtmann: Fék nélküli száguldás

-

Sima rajt-cél győzelmet aratott Wirtmann Ferenc és beugró navigátora, Nyirfás Julianna, Ford Escort Mk II-essel a Historic Országos Rallybajnokság szezonnyitóján, az Orfű Rallyn. A Grawe Életbiztosító Zrt. által támogatott páros mind a hat gyorsasági szakaszon a legjobb időt autózta és még egy fék hiba sem tudta őket megakadályozni a győzelemben. 

„Gyors verseny volt – kezdte Wirtmann. – A Mecsek Rallyhoz képest több lassítót is kivettek, padkavédelem is kevesebb volt. Kicsit tartottam a verseny előtt a sok kihordástól, de egész jó állapotban maradtak a pályák. 

Egyedül az utolsó gyorsaságin volt egy kis problémánk. Egy felpattanó kőtől megsérült a fékrendszer. Eleinte csak szivárgott a fékfolyadék, akkor elég volt pumpálni, de miután teljesen elfolyt, nem maradt semmi fékünk.

A kézifékre sem hagyatkozhattam, hiszen az is hidraulikus. A Turi kanyartól már egyáltalán nem volt fékünk, a beíróban is csak motorfékkel tudtunk megállni. 

Fotó: Wirtmann Ferenc

Julcsi most is nagyon jól navigált, igazi profi navigátor, de a következő versenyen már újra Kerekes Jotival indulok, akit erre a versenyre kölcsönadtam Schneer Lacinak. Laci a csapatunk Gruppe 2-es Zsigulijával állt rajthoz. Betartotta, amit ígért, óvatosan kezdett és fokozatosan gyorsult. 

A csapat és a vendégeink nagy örömére egy másik legenda, Bodony Béla is visszatért hozzánk, aki megint több kiló húsból és palacsintából készített diétás ebédet, én csak egy szelet húst mertem enni, mert hátra volt még a második kör.

Fotó: Wirtmann Ferenc

Mindent egybevetve, jól kezdődött a szezon, egy kifejezetten jó rendezvényen vettünk részt. Sokan indultak historicban, de van még hely, mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy csatlakozzon hozzánk, ha szeretnének jó hangulatban versenyezni.“


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss