2024. március 29. 12:00

KezdőlapORBStrider Zoltán és Apkó András dobogón kezdték az évet

Strider Zoltán és Apkó András dobogón kezdték az évet

-

Az RC4-es kategória harmadik helyén zárta a szezonnyitó Orfű Rallyt a Gulf Racing Hungary Peugeot-os párosa, a Strider Zoltán–Apkó András duó – áll a csapat közleményében. 

A csapat jól kezdte a hétvégét, folyamatosan jó eredményeket ért el, de sajnos a végére szembe kellett nézniük a technika ördögével, aki szerencsére most sem rontott ajtóstól a házba.

„Nem vagyunk elkeseredve az eredmény miatt, hiszen már a nevezési listán lehetett látni, hogy kemény küzdelmek várhatók. Van egy Rally2-es csoport, ahol többen írták, hogy aki a tízben tud autózni, azok előtt le a kalappal” – kezdte a beszélgetést Strider Zoltán, majd hozzátette. „A kategória dobogó meg lett, ezért boldogok vagyunk, az abszolút öthöz még egy kicsi kell, de mindent meg fogunk tenni, hogy elérjük a célunkat. Volt egy – két apróbb problémánk, amiket szeretnénk kiküszöbölni a későbbiekben.”

Zoli és Andris főként a futóművön szeretne a későbbiekben finomítani, de előtte a váltójukat visszaküldik garanciális szervizre.

„A verseny előtt fel lett újítva a kettes fokozat a váltónkban és a második körben pont ez a kezdett el zajossá válni. A szervizben leengedtük belőle az olajat, amiben komolyabb fémszemcsék voltak. Nem tudjuk mi lehetett az oka, kiállni nem szerettünk volna, ezért a kettes fokozatot csak óvatosan használtuk. A kategória második hely elérhető volt számunkra, de nem mertünk kockáztatni és megelégedtünk a dobogó alsó fokával, ezért az utolsó szakaszon óvatosabban jöttünk le és az új gumikat is megtartottuk a következő versenyre” – tette hozzá Zoli.

Folytatás otthon Egerben, ami előtt szeretnének egy egész napos tesztet tartani.

„Szeretnénk egy komolyabb futómű tesztet tartani, mert úgy gondolom, a jó beállításokkal elérhető lenne a Rally2 abszolút top 5 is. Több lehetőség van a fejünkben. Lehet, hogy elindulunk az R-Cup ceredi versenyén, vagy csaplakozunk valamelyik boldogkői tesztelő csapathoz, ahová hívunk egy futóműves szakembert, aki ezen a téren tud nekünk segíteni” – zárta a beszélgetést Strider Zoltán.

A csapat partnereinek köszöni a segítséget!

Fotók és szöveg: Sári Péter / #Rallyhearthu


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss