2024. április 26. 00:54

KezdőlapORBCsomós Mixi Rally5-össel indul a Salgó Rallyn

Csomós Mixi Rally5-össel indul a Salgó Rallyn

-

Alig két héttel a sikeres rally Európa-bajnoki bemutatkozásuk után Csomós Mixi és Nagy Attila visszatérnek a gyökereikhez és a Takács Motorsport Renault Clio Rally5-ösével állnak rajthoz a Salgó Rallyn. A Skoda Fabia R5 után a belépőszintű autót nem hogy nem érzik visszalépésnek, de legalább annyira várják, mint korábban a Fafe Rally Eb-futamot. 

A kapcsolat még 2018-ra nyúlik vissza, amikor a Csomós–Nagy páros a Szilveszter Rallyn a Takács Motorsport Skoda Fabiájával mehetett először R5-ös autóval. Amikor pedig idén megérkeztek a műhelybe az új Rally5-ös Cliók, akkor Takács Attila ajánlotta fel Mixinek, hogy próbálja ki a Salgó Rallyn.

„Azonnal igent mondtam, nem is gondolkoztam rajta – mondta Csomós Mixi. – Bármilyen autóval szívesen versenyzünk, ez a Clio pedig nagyon jónak tűnik. 

A hétvégén volt egy francia bajnoki futam, ahol 35–40 ilyen autó ment. Ott volt, aki a Rally4-eseket is verte vele. Egyértelműen azért megyünk a Salgóra, hogy nyerjünk, de megmondom őszintén, nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy mit tud egy ilyen modern technika. 

Fotó: Makai Gergely // MGR Images

Még nem vezettem az autót, csütörtökön fogunk tesztelni. A beállításokkal nem nagyon kell foglalkozni, mert eleve úgy fejlesztették a Rally5-ösöket, hogy a hasmagasságon kívül szinte semmit nem tudsz állítani, mindenki egyforma autóval megy. 

Jó lesz itthon versenyezni, nagyon sok szeretetet kaptunk a szurkolóktól, remélem örömet szerzünk nekik is, hogy láthatnak minket a Salgó Rallyn.“

Mixi nagyon rá van pörögve a Rally5-ös Clióra, ez nem is kérdéses, de navigátora, Nagy Attila sem kevésbé, ő azt sem bánja, hogy a Salgó Rallyval egy hétvégén zajló Azori-szigetek Rally helyett inkább itthon indulnak. 

Fotó: Csomós Mixi

„Hatalmas kaland lesz, nagyon szeretem az elsőkerekes autókat – mondta Attila. – Jó lesz visszatérni oda, ahol három éve versenyeztünk. Mi akkor 2015-ös fejlesztésű technikával indultunk, ez a Clio sokkal modernebb. Nagyon várom a versenyt és kíváncsi vagyok rá, hogyan fogunk szerepelni. Mixi egyértelműen nyerni akar, de ő minden versenyre így készül. 

Nekem navigátorként nem nagyon lesz más a dolgom a Salgó Rallyn, mint Portugáliában az Eb-futamon. Most is ugyanúgy készülök, talán annyival könnyebb, hogy a térképeket most nem kell megtanulnom, mert minden a fejemben van. 

Egyáltalán nem bánom, hogy most itthon megyünk és nem az Eb-n. Nagyon nagy kihívás lesz ez az autó és jó lesz újra a szurkolókkal találkozni.“

A Salgó Rally hivatalos eredményei itt követhetők.

Friss