2024. április 23. 23:37

KezdőlapORBKlausz Kristóf második lett a Rebenland Rallyn

Klausz Kristóf második lett a Rebenland Rallyn

-

Egy héttel a magyar bajnokság szezonnyitója előtt egy második hellyel melegített Klausz Kristóf és Csányi Botond az osztrák bajnokság első futamán, a Rebenland Rallyn. 

Klausz a negyedik helyen nyitott a Skoda Fabia Rally2 evóval, majd a második napon a dobogóért szállt harcba. Már majdnem elkapta a szintén Skoda Fabia R5-tel versenyző Günther Knoblocht, amikor osztrák ellenfele egy hídkorláton kiütötte a futóművét. 

A versenyt az osztrák Simon Wagner nyerte Skoda Fabia Rally2 evóval, aki hatalmas csatát vívott Hermann Neubauerrel. Már csak két szakasz volt hátra és 6,3 másodperc volt a különbség köztük, amikor Neubauer Ford Fiesta Rally2-ese műszaki hiba miatt kiesett. 

Fotó: Makai Gergely // MGR Images

A magyar páros így egyet előrelépve, a második helyen végzett. A Rebenland Rally kiváló felkészülési lehetőség volt a Salgó Rallyra, bár Klausz nem tesztversenyként tekintett rá. 

„Nem szeretem a tesztverseny kifejezést, mert mindenhova versenyezni megyünk – mondta Kristóf. – Az első körben egy kicsit elgumiztunk magunkat. Az osztrák pályákon sokkal homogénebb az aszfalt és különösen most több por is volt rajtuk, mint a magyar pályákon, ezért általában igaz, hogy eggyel puhább gumival kell versenyezni. Mi ezt nem vettük figyelembe. 

Első nap volt egy hibánk is, egy balosban megforogtunk és a bokrok lekaszálták a lámpasorunkat, amin aztán jól át is mentünk. Később meglett, de használni már nem nagyon lehet. 

Fotó: Makai Gergely // MGR Images

Az első napot a negyedik helyen zártuk. Másnap szerettünk volna a harmadikért harcolni. Az első körben sikerült is hoznunk és már úgy nézett ki, hogy le tudjuk dolgozni a hátrányunkat, amikor az ellenfelünk kiesett. 

Az első két versenyző, Wagner és Neubauer nagyon gyorsak voltak, velük nem tudtuk volna felvenni a harcot. Sajnos két szakasszal a vége előtt Neubauer autója megállt és kiesett, így némi szerencsével lettünk másodikok. 

Fotó: Makai Gergely // MGR Images

Biztos, hogy jó dolog volt a magyar bajnoki szezon előtt egy héttel versenyautóban ülni, de azért a magyar pályák mások lesznek. 

Nehéz lenne eredményre tippelni. 104 kilométer a gyorsasági táv, ami miatt nagyon rövid verseny lesz. Szerintem sokan felszívják magukat, biztosan szoros meccs lesz. Mi is szeretnénk az élmezőnyben autózni.“

A teljes végeredmény itt található.

Friss