back to top
2024. június 13. 07:06

KezdőlapORBMolnár István polgármesterrel indul a jobbegyben…

Molnár István polgármesterrel indul a jobbegyben…

-

Újból beszáll a rali ringjébe a Molnár István – Fekete Zsolt kettős, akik több éves barátsággal a hátuk mögött… ismét a Salgó Ralin állnak rajtvonalhoz, előfutóként – áll a csapat közleményében.

Mikor ültetek először együtt versenyautóban?

– Ha jól emlékszünk, akkor 2017-ben fertőztem meg Zsoltot, mikor eleget tettem egy fantasztikus felkérésnek, miszerint Salgótarján polgármestere navigálna nekem egy Citroen C2R2-ben. Mondanom sem kell, hogy mindketten nagyon jól éreztük magunkat. Tudjátok, mint a Casablancában: „I think this is the beginning of a beautiful friendship…”, vagyis „Azt hiszem, ez egy gyönyörű barátság kezdete…” volt, ami azóta is tart – mondta Pisti jókedvűen. 

 

Pisti, te mióta versenyzel egyébként?

– De jó, hogy nem az életkoromat kérdezted, szóval nyugodtan rávághatom a választ…olyan 2000 környékén kezdődött a rali iránti vonzalmam, és ez napjainkban is tart. Így időnként összedugjuk a fejünket a csapattal és Zsolttal, aztán simán csak jól érezzük magunkat valamilyen versenyautóban, valamelyik futamon, ahol én vagyok a pilóta, Zsolt pedig az alkalmi navigátorom.

 

Most mivel indultok előfutóként Salgótarjánban?

– Egy ideje a saját Mitsubishimmel csapatjuk, de egyébként több típust is volt már lehetőségünk kipróbálni… egy-egy verseny erejéig. Viszont most kapott egy kis fejlesztést erre az idényre a versenyautóm, ezért mint előfutók leteszteljük, hogy minden rendben legyen az élesbevetéseken a továbbiakban.  

 

Akkor ez egy szezonindító tesztautózás lesz?

– Igen, ez tökéletesen megfelel annak, aminek szánjuk. Szeretnénk Zsolttal és a csapattal minden percét élvezni a versenynek, miközben kitapasztaljuk mit bír jelenleg a technika, és egyúttal ráhangolódunk a 2022-es évadra. 

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotók: Molnár István

 

Friss