2024. április 23. 09:27

KezdőlapORBNovák: Egy szimpla célba éréssel mi megelégednénk…

Novák: Egy szimpla célba éréssel mi megelégednénk…

-

Hosszú kihagyás után alkalmi navigátorával, Új Gyulával vág neki Novák Balázs a Salgó Ralinak, aki egyébként régebben már diktálta a tempót versenyautóban, és most kedvet kapott egy kis kihíváshoz. 

 

Miért előfutóként indulsz Salgón?

– Azért, mert olyan kedvem van – viccelődik Balázs. Tavaly júniusban ültem a versenyautóban, és nem is a megszokott navigátorom kap helyet hétvégén a jobbegyben, hanem Gyula, aki körülbelül 30 éve navigált utoljára…na jó, pontosan ezt ő tudja, de igazából nem lényeg, mert ez olyan, mint a biciklizés. Előző évben kerültem a képbe azzal a témával kapcsolatban, hogy a következő Salgón kiadó esetleg a navigátor helye. Úgyhogy igent mondtam, és így előfutóként kicsit autózunk, persze minden elvárás nélkül. 

 

Volt valami újítás a BMW-n tavaly óta?

– Igen, azért akarom most ismét belakni. Az autó tesztelése és kipróbálása a célom, mert csináltunk egy kis futóműfejlesztést, hogy végre normálisan menjen… és jó lenne, ha néha az úton is haladnék vele, nem csak mellette. Ebben a felállásban megnézhetem mennyire állt össze a technika erre a szezonra, és a felkérést is szívesen teljesítem. Szóval tökéletes lesz elsőre a mezőny előtt legurulni, aztán a továbbiakban meg majd agyalunk merre tovább. 

 

Csíped a Salgó környéki pályákat?

– Persze… szeretem ezeket a gyorsokat, kivéve Ceredet, de ha már ott vagyok, nincs más választásunk, ott is legurulunk. Ezekkel a szakaszokkal azért eléggé képben vagyok, elég sokszor indultunk, nem lesz gond, csak a BMW is hasonlóan gondolkozzon ezzel kapcsolatban. Az időjárás elvileg tavaszias lesz, a többit meg meglátjuk, hogy mit hoz a sors. 

 

Mi a terved hétvégére… és úgy az idei évre?

– Ebben az esztendőben sem tervezek túl sok versenyt, két-három indulás azért belefér az életünkbe, de nem visszük túlzásba. Hétvégre pedig azzal is megelégednék, ha nem esne szét ismét az autó, legyen jó a futómű, bírja ki a végéig, mert azért élmény lenne begurulni a céldobogóhoz a főtéren, hiszen Gyula a navigátorom mégiscsak Salgótarjáni, biztos sokan várják majd, hogy megérkezzünk a „bömössel”. 

 

 

Reklámpartnereink segítségét köszönjük!

 

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: Sári Péter / #Rallyhearthu


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss