2024. április 26. 11:50

KezdőlapORBOstberg defekt, Vincze megütötte, Bodolai vezet – Salgó Rally 2. gyors

Ostberg defekt, Vincze megütötte, Bodolai vezet – Salgó Rally 2. gyors

-

Meglepő fordulattal folytatódott a Salgó Rally a második, 10,5 kilométeres Bátonyterenye–Szuha–Mátraalmás szakaszon, ahol Ostberg defektet kapott, Vincze egy padkavédelemre kirakott farönkhöz verte oda a futóművét, a leggyorsabb időt viszont a Bodolai–Deák páros autózta Ford Fiesta R5 Mk II-vel és vezetik a versenyt Vincze valamint Ostberg előtt.

Mind a két élen álló páros bajba került a második gyorsaságin, amelyet Bodolai László és Deák Attila használt ki a legjobban és 4,4 másodperc előnnyel megnyerték a szakaszt, amin ők lepődtek meg a legjobban. 

A Mads Ostberg–Patrik Barth kettős lassúdefektet kapott, de így is sikerült a második időt autózniuk. 

Meglehetősen ideges volt a célban Vincze Ferenc, aki Németh Gergely navigálásával 6,5 másodperc hátránnyal a harmadik idővel jött le. Ők egy padkavédelemre kirakott farönkön ütötték meg a Skoda Fabia R5 futóművét. 

Ennek a kis kavarodásnak köszönhetően szorossá vált a verseny, Bodolai 0,3 másodperccel vezet Vincze és 1,2 másodperccel Ostberg előtt. 

A gyorsasági szakaszon és a versenyen is egyaránt negyedik Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt, akik 4,7 másodperc hátránnyal még lőtávon belül vannak.

Szintén farönkkel került összeütközésbe az első szakasz után harmadik helyen álló Klausz Kristóf–Csányi Botond páros, akik a második szakaszon a hatodik időt autózták, így 6,8 másodperc hátránnyal az ötödik helyre csúsztak vissza. 

Változatlanul nem elégedett magával Hadik András és Kertész Krisztián, akik hol lendületesen autóztak, hol nem és 8,3 másodperc hátránnyal a hatodik helyen állnak. 

Az első és a harmadik pályára gumizott Turán Frigyes és Farnadi Ágnes, akik az első gyorsaságin defektet kaptak, a másodikon pedig óvatosan jöttek. Ennek ellenére 21,6 másodperc hátránnyal a hetedik helyre jöttek fel. 

A Salgó Rally korábbi eseményei itt olvashatók:
Vincze Feri bekezdett, Turán defekt – Salgó Rally 1. gyorsasági

Teljes eredménylista itt található.

Friss