2024. március 29. 01:16

KezdőlapORBVincze Feri bekezdett, Turán defekt – Salgó Rally 1. gyors

Vincze Feri bekezdett, Turán defekt – Salgó Rally 1. gyors

-

A Vincze Ferenc–Németh Gergely páros kezdett a legjobban a 2022-es Rally1-es szezonnyitó futamon a Salgó Rally első szakaszán. A 7,4 kilométeres Salgótarján–Kazár–Vizslás gyorsaságin 3,0 másodperccel verték az Ostberg–Barth párost. A Turán–Farnadi kettős még a szakasz előtt, etapon kapott defektet, amit nem tudtak kicserélni, így 15,4 másodperc hátránnyal kezdték a versenyt. 

Az eredeti tervhez képest fél óra csúszással vette kezdetét a Salgó Rally, hiszen szombat ellenére munkanap van és meg kellett várni, hogy reggel a munkába tartó utasokkal a buszok átjussanak a pályákon.

A verseny legrövidebb 7,4 kilométeres szakasza több versenyzőt is megtréfált, sokan panaszkodtak rá, hogy még tapogatják a pályát, a féktávokat.

Nem sokat tapogatott, viszont a rajtban egy kicsit befullasztotta autóját Vincze Ferenc és Németh Gergely Skoda Fabia R5-tel, akik három másodperccel verték a norvég–svéd Mads Ostberg–Patrik Barth kettős Citroën C3 Rally2-jét.

Sokat úszkált Klausz Kristóf és Csányi Botond Skoda Fabia Rally2 evójának hátulja, ennek ellenére 3,5 másodperces hátránnyal a harmadik helyen kezdték a napot.

Szoros mögöttük a verseny, hiszen a Velenczei–Vászna kettős 4,0 másodperc hátránnyal a negyedik, a Bodolai László–Deák Attila kettős 6,2 másodperccel az ötödik.

Kicsit álmosan kezdett a bajnoki cím védője Hadik András és Kertész Krisztián, akik 6,8 másodperc hátránnyal a hatodik időt autózták az első gyorson.

Náluk is rosszabbul járt Turán Frigyes és régi-új navigátora, Farnadi Ágnes. Ők még az első szakasz előtt, etapon kaptak defektet. A kereket nem tudták kicserélni, csak levegőt fújtak bele, így 15,4 másodperc hátránnyal kezdték a versenyt.

Teljes eredménylista itt található.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss