back to top
2024. június 25. 17:18

KezdőlapORBTurán onnan folytatja, ahol abbahagyta

Turán onnan folytatja, ahol abbahagyta

-

Turán Frici és Farnadi Ági jól indította a szezonnyitó Salgó Rallyt a Volkswagen Polo GTI R5-tel. A páros ugyanis egy balszerencsés defektet követően kétszer is második időeredménnyel ért célba, majd a power stage győzelemmel elhozta a maximális pontot Ostbergék előtt, így végül az összetett 5. helyen végzett – áll a csapat közleményében. 

„Összességében jó napot zártunk, élveztük a versenyzést. Az első gyors előtti etap szakaszon kaptunk egy jobb hátsó defektet, amit már sajnos nem volt időnk kicserélni, csak fújni tudtunk a gumiba.

Ezt a gyorsaságit el is engedtük, a szakasz felétől ugyanis már nem tudtunk tempót autózni. Mivel az idei szezonban új abroncsokkal versenyzünk, meg kell találnunk még az összhangot, de a nap végére egyre jobbak lettek a beállításaink, amit az eredményeink is tükröztek.

Optimistán várjuk a következő versenyt, sokat tanultunk most, finomítottunk a Polo beállításain, így szerintem a Boldogkő Rallyn már az első gyorsasági szakasztól ott lehetünk az élbolyban” – értékelte a Rally1-es mezőny első bajnoki futamát Turán Frici.

„Nagyon jó hangulatú versenyen vagyunk túl, Fricivel és a teljes csapattal gördülékenyen ment a közös munka, és minden helyzetet jól kezeltünk. A végén összetett ötödikként zártuk a Salgó Rallyt, ami egy jó eredmény, főleg annak tükrében, hogy indítottuk a versenyt.

Folyamatosan egyre jobb tempót autóztunk, sőt az utolsó gyorsaságin nyerni is tudtunk, ami duplán kárpótolt minket mindenért. A következő versenyen ott folytatjuk, ahol itt abbahagytuk” – teszi hozzá Ági.

„A power stage-en mi voltunk a leggyorsabbak, így sikerült a maximális pontot elhoznunk Ostbergék elől, ami nagyon jó érzés volt. A szombati munkanap ellenére sok néző kilátogatott a pályákra, élveztük, hogy újra ennyi szurkoló előtt versenyezhetünk. Alig várjuk, hogy ismét autóba ülhessünk” – zárja Frici.

Az ORB következő futamát, a Boldogkő Rallyt április 23-án rendezik.

Forrás: Just Creative

Friss