2024. április 21. 11:24

KezdőlapORBVincze Feri így akart visszatérni

Vincze Feri így akart visszatérni

-

A hétvégén az egynapos Salgó Rallyval megkezdődött a 2022-es magyar bajnokság. A Korda Racing két autóval állt rajthoz, és remek eredményeket ért el. A nem titkoltan a bajnoki címre törő Vincze Feri, Németh Gergely páros második lett az abszolútban, addig a csapat színeiben most bemutatkozó Foczkó Ákos, Madarász Szabolcs dobogón zárt a saját kategóriájában – áll a csapat közleményében.

Amint arra számítani lehetett, igencsak izgalmasan kezdődött a 2022-es Magyar Rally Bajnokság. Az egynapos viadalt végül a harmadik szakasztól az élen álló volt világbajnok, Mads Ostberg végzett az élen, ám ami igazán örvendetes a Korda Racing számára, hogy a több mint egyéves kihagyás után visszatérő Vincze Ferenc a legjobb magyarként az abszolút második helyen végzett. 

A 2019-es abszolút bajnoknak az a Németh Gergely diktálta az itinert, akivel éppen tavaly decemberben győzött a Szilveszter Rallyn. Az autó maximálisan fel lett készítve, és Vincze szerint csak nőtt a motivációja, miután három szakaszon is gyorsabb tudott lenni Otsbergnél.

Ilyen visszatérésről álmodtam, hiszen csak egy világbajnok tudott megverni, míg a teljes magyar élmezőnyt sikerült legyőznöm. Sőt, ha azt vesszük, hogy három szakasz alkalmával még gyorsabb is voltam Otsbergnél, akkor még elégedettebb lehetek. Ezzel csak nőtt a motivációm, hogy sikerüljön az idei szezonban legyőznöm őt a bajnoki címért folytatott küzdelemben.

Az autó kifogástalan volt műszakilag, azonban a teszten megtalált és jónak vélt beállítások sajnos itt nem működtek a második és harmadik szakaszon, ahol rengeteget kaptam a riválisoktól. Bebizonyosodott, amit a verseny előtt mondtam, az egynapos versenyen nem lehet hibázni… Szerencsére a szervizidőben a szerelőim fantasztikus munkát végeztek, és az általuk javasolt beállítások már működtek.

Most jön pár nap pihenő, aztán elkezdem a felkészülést a Boldogkő Rallyra. Mivel itt sosem versenyeztem még, így a megszokott felkészülésembe számos videózás is bekerül majd. Németh Gergely nagyon jó választás, navigátorommal már az első pillanattól kezdve megértjük egymást. Ráadásul igencsak eredményesek vagyunk, hiszen a tavalyi Szilveszter Rally első helye után most abszolút másodikok lettünk a Salgó Rallye-n. Örülök neki, hogy idén együtt fogunk versenyezni– értékelte a szezonnyitón mutatott teljesítményét Vincze Ferenc.

Fotó Korda Racing

Csapattársai, a P12 kategóriában induló Foczkó Ákos és Madarász Szabolcs sem zárta eredménytelenül a hétvégét, ráadásul technikai kényszerből nem is a saját Mitsubishi Evo X kormányánál, hanem a régi Lada VFTS-sel álltak rajthoz.

Nos, a Korda Racing csapatánál való debütálását egy kategória dobogóval abszolválta a páros a Salgó Rallye-n, így versenyben maradtak a kitűzött céljuk, a kategória bajnoki címének elérése érdekében.

„Sajnos a Mitsubishi nem készült el időben, így hirtelen elő kellett vennünk a Ladát, amit egyébként nagyon szeretek. A nehézségek ellenére végül sikerült az ORC 13. helyét megszereznünk abszolútban, és ami a lényegesebb, a kategóriánkban úgy is dobogóra állhattunk, hogy volt egy defektünk menet közben. Boldogan és elégedetten távoztunk, és bízom abban, hogy a Boldogkő Rallyn már a Mitsubishivel száguldhatunk majd a cél felé” – jelentette ki Foczkó Ákos.

A Korda Racing csapattulajdonosa nagyon elégedetten távozott a 2022-es szezon első versenyéről, miután mindkét páros a dobogón fejezte be a Salgó Rallye-t.

Fotó: Korda Racing

„A Salgó Rally megmutatta, hogy idén igencsak vezető szerepet játszhat a Korda Racing a bajnoki címért folyó küzdelemben. Feri újfent bebizonyította, hogy a kihagyás ellenére megmaradt az egyik leggyorsabb pilótának, ráadásul most kapott maga mellé egy olyan navigátort Gergely személyében, akivel teljesen összepasszolnak.

Ez a második hely felér egy győzelemmel, és úgy érzem, ha minél több kilométer lesz a versenyzőkben és a Skodában, annál jobb eredményekre lesznek képesek. Ákos is megmutatta, hogy a nehézségek ellenére képes remek teljesítményre, és Szabolccsal megbízható versenyzői lesznek a csapatnak.

Most van egy kis szusszanásnyi időnk, aztán indul a felkészülés a következő bajnoki futamra. Úgy vélem, evés közben jön meg az étvágy, főleg egy ilyen remek első fogást követően” – állította Korda Erik csapattulajdonos.

A Salgó Rally teljes eredménylista itt található.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss