2024. április 18. 03:49

KezdőlapORBMolnár István: Galiba a váltóban

Molnár István: Galiba a váltóban

-

Egy filléres dolog vétózta meg a Salgó Rallyn Molnár Pisti és Fekete Zsolt versenyét. De ettől függetlenül is élvezték a hétvége minden percét a fiúk – áll a csapat közleményében. 

Hogy éreztétek magatokat, mint előfutók?

– Teljesen jól, nálunk a hangulat mindig klassz, azzal sosincs baj. Igazából csak annyi szálka van az egészben, hogy egy nagyon apró technikai hibánk lett, amitől a harmadik gyorsasági után inkább nem mentünk tovább. Egyébként is tesztnek szántam ezt a pár kilométert, ami végül tényleg nem lett túl sok, de legalább amíg mentünk, addig kifejezetten jól éreztük magunkat. A pályák is jók voltak, szép idő, sok néző, tiszta szakaszok…Ceredet annyira nem kedvelem, mert nem tudok ott gyorsan menni – mondja Pisti nevetve. 

Összeállt a technika… és jól is muzsikál a fejlesztéseket követően?

– Annak ellenére, ami hétvégén történt, úgy gondolom megérte fejleszteni, ilyen problémák előfordulnak bármikor. Általában ilyen filléres dolgok vétózzák meg a versenyeinket, mint most is, ami a váltóban okozott egy kis galibát. Ezért jobb döntésnek láttam kiállni, minthogy nagyobb bajnak nézzünk elébe. Ismét szétszedésre kerül a Mitsubishi, megnézzük mi a konkrét baja, megoldjuk és tervezzük a további összecsapást. 

Lesz még közös versenyetek idén a „Polgival”?

– Biztosan lesz, sőt még valószínű ugyanígy előfutóként mutatjuk meg magunkat valahol, és ismét teszteljük az autót, ha újra elkészül. Meg egyébként is jó így menni, kicsit lazább, kötetlenebb, könnyebben be tudjuk iktatni az életünkbe. Jobban össze tudjuk egyeztetni a hétköznapjainkkal, mint egy több napos felkészülést, ahol azért oda kell tenni magát az embernek, és sajnos idő híján ez nem mindig kivitelezhető.  

Mi a helyzet a külföldi versenyzéssel, amiről tavaly álmodoztál?

– Először is meg kell csinálni a kocsit, aztán leülni a fiúkkal átrágni mit, hogyan, merre. Amikor a gép tökéletesen működik, akkor mindenképpen tesztelünk, majd előfutunk valahol, aztán pedig akár jöhetne pár külföldi futam is. Ausztriában már elkezdődtek a versenyek, nem adtam fel, hogy oda idén kijutunk. Dunakanyart meglátjuk, de igazából akkor leszünk okosabbak, ha a verda kifogástalanul teszi a dolgát.

Reklámpartnerek segítségét köszönjük!

Szöveg: Tiba Anita
Fotók: Sári Péter / #Rallyhearthu


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss