back to top
2024. július 23. 10:10

KezdőlapORBNovák Balázs: Tökéletesen működött a bömös…

Novák Balázs: Tökéletesen működött a bömös…

-

„Megérte fejleszteni a BMW-t, mert végre vidáman és minden nyomás nélkül autózhatott Novák Balázs… beugrós navigátorával, Új Gyulával” – áll a csapat közleményében.

Hogy tetszett a Salgó Rally?

– Jó volt, azért én titokban nézegettem a többiek idejét is, hogy lássam hová férnék be, és szerencsére voltak jó részeredményink. Ezen a versenyen egyébként pont annyit mentem már most, mint tavaly egész évben. Szóval ezért is megérte indulni. Mindenki jól érezte magát, felhőtlen szórakozás, móka, kacagás volt. Tetszett az autó Gyulának is, mert csak egy erős versenyautó, és átülni egy utcaiból…mindenképpen nagy lehetőség és kaland. A célban pedig mosolyogva integettünk mindenkinek, öröm volt végre részt venni egy célceremónián. 

Sikerült rendesen letesztelni a BMW-t, jól „műxik”?

– Kisebb műszaki problémánk volt csak menet közben, egy féltengelytörés, de a szervizben megoldották a srácok. Muszáj időnként fejleszteni, aztán csekkolni, hogy mi a teendő a továbbiakban még vele. De tökéletesen működött, menet közben állítgattuk, puhítgattuk, a féltengelyen kívül hálistennek tényleg jól szuperált. A gumin sem variáltunk sokat, reggel felraktuk és ugyanazzal mentünk estig. Nem bonyolítottunk tovább semmit, szimplán örültünk, hogy végre autózhattunk. 

Hamar visszarázódtatok alkalmi navigátoroddal, Gyulával a versenyzésbe?

– Tök jól éreztük magunkat, tisztában voltunk azzal, hogy egyikünk sem tegnap ült a versenyautóban, de ez semmilyen fennakadást nem okozott nálunk. Élveztük minden pillanatát a hétvégének, amiért mentünk azt abszolváltuk, panaszra semmi okunk. Szerintem mindenki elégedetten és élményekkel gazdagodva tért haza, és ez így oké.   

Melyik viadalon láthatunk legközelebb a vérgéppel?

– A Dunakanyar Ralin talán indulunk, ha meg lesz tartva május végén, viszont ott már mezőnyben csapatnám neki. Boldogkőn bizton nem leszek, mert inkább megyünk barátokkal a Horvát VB-t nézni. Ezen kívül fogalmam sincs menet közben mihez jön meg a kedvem, jelenleg ennyi van meg a fejemben. Amúgy sem terveztem teljes bajnokságot, de lehet még fényt kapok, ha ilyen jól megy a BMW a továbbiakban is. 

Reklámpartnereink segítségét köszönjük!

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: Kerékgyártó Tibor

Friss