2024. április 25. 09:34

KezdőlapORBOstberg: Egy szinttel erősebb lett a magyar bajnokság - videó 

Ostberg: Egy szinttel erősebb lett a magyar bajnokság – videó 

-

Mads Ostberg Patrik Barth navigálásával megnyerte a Salgó Rallyt, de a norvég pilótának minden tudására szükség volt ehhez. 

Mads Ostberg tavaly kihagyta a Salgó Rallyt, idén azonban Patrik Barth navigálásával  győzelmet tudott szerezni a Magyar Rally Bajnokság szezonnyitóján egy defekt ellenére is. 

“Nagyszerűen érzem magam, mivel sokkal jobban kezdtük ezt a szezont, mint a tavalyit – mondta Mads Ostberg az R-FACTOR videójában – Tavaly nem sikerült nyerni, most viszont ez összejött, szóval soha rosszabb kezdést. Minden jól működött a versenyen, élveztem az összes szakaszt és a többiekkel való küzdelmet is. Nem volt könnyű verseny, de nem hibáztunk, minden szakaszon a legjobb tudásunkat nyújtottuk, így sikerült nyerni.” 

A 2020-as WRC2-es világbajnok már tavaly is jó véleménnyel volt a magyar bajnokság erősségéről, az idei évre azonban még tovább erősödött a mezőny a norvég versenyző szerint. 

“Már tavaly is feltűnt, hogy mennyire erős a magyar bajnokság, de most talán még egy szinttel feljebb lépett. Új nevek és csapatok jelentek meg, még nagyobb lett a tempó. Nagyon élvezetes verseny volt, melyen a legjobb tudásomat kellett nyújtanom, hogy nyerni tudjak.” 

A szoros küzdelem ellenére a bajnoki cím Ostberg célja, amihez tudja, hogy minden pontra szüksége van. 

“A célunk természetesen a bajnoki cím az idén, ezért lehetőleg minden versenyt meg kell nyerni. Minden megszerezhető pontra szükségünk van, ami most nem jött össze, mert a Power Stage-t más nyerte. Talán ez az egyetlen negatívum most. Elnézést is kértem a csapattól, hogy ez most nem sikerült, de legközelebb ismét megpróbáljuk.” 

Friss