2024. április 27. 04:53

KezdőlapORBOstberg Olaszországban készül a Boldogkő Rallyra 

Ostberg Olaszországban készül a Boldogkő Rallyra 

-

A Salgó Rallyt megnyerő, és a hétvégén a mexikói Nemzetek Rallyján induló Mads Ostberg is rajthoz áll a Sanremo Rallyn, ahol Craig Breen fog készülni a Horvát Rallyra. 

Egy nappal azt követően, hogy Craig Breen bejelentette indulását a legendás, olasz versenyen, a Sanremo Rallyn, Mads Ostberg is jelezte részvételi szándékát. 

A 2020-as WRC2-es világbajnok norvég versenyző megnyerte a Salgó rallyt, a Magyar Rally Bajnokság nyitó futamát, a hétvégén pedig már hazája színeiben harcol a mexikói Nemzetek Rallyján. Amíg a Salgón Citroennel, Mexikóban pedig Skodával versenyez Ostberg, addig Olaszországban ismét a Citroen volánja mögé fog ülni április 8-9. között.  

Craig Breen elsősorban a Horvát Rallyra fog készülni az olasz versenyen egy Ford Fiesta Rally2-vel, ugyanakkor Ostberg nem indul a következő WRC futamon, így a Magyar Rally Bajnokság Boldogkő Rallyján fog Olaszország után legközelebb versenyezni. 

A 35 éves Mads Ostberg a Katar Rallyn kezdte idei szezonját egy Skodával a Katari Motorsport Szövetség meghívására, azonban a hűtőjének kilyukadása miatt ott nem tudott célba érni. 

A norvég versenyző, aki sokkal inkább murván mozog otthonosan, a tavalyi évben a magyar bajnokság harmadik helyén zárt, ami mellett a WRC2-ben a második lett Andreas Mikkelsen mögött. 

A Boldogkő Rallyt április 22-23. között rendezik a magyar bajnokság második versenyeként. 

Friss