2024. április 26. 00:00

KezdőlapWRCBreen legendás olasz versenyen készül Horvátországra

Breen legendás olasz versenyen készül Horvátországra

-

Az M-Sport versenyzője, Craig Breen rajthoz áll az olasz Sanremo Rallyn, így készülve a rally világbajnokság következő, horvát versenyére. 

Craig Breen 2019 és 2021 után ismét a győzelmet célozza meg a Sanremo Rallyn, ahol a Horvát Rallyra fog készülni egy Ford Fiesta Rally2-vel. Az ír versenyző korábban Skodával és Hyundaijal tudott nyerni az olasz versenyen. 

A Sanremo Rally idén az Olasz Rally Bajnokság második futama lesz április 8-10. Között, de 2033-ig a WRC naptárában is szerepelt. 

Az M-Sport versenyzője a közösségi médiában jelentette be indulását Olaszországban, ahol John Rowan lesz a navigátora, akivel 2020-ban versenyzett utoljára. 

“Nagyon boldog vagyok, hogy bejelenthetem idei indulásom az olasz Sanremo Rallyn – írta Craig Breen. – A Svéd Rally óta eltelt egy kis idő, így az olasz futam jó lehetőség lesz ismét a versenyzésre. Nagyon várom már, hogy a Rally2-es Fordot vezethessem, és második versenyünkön induljunk John Rowannel. Mindent meg fogunk tenni a jó eredmény érdekében.” 

Breen csapattársa, Adrien Fourmaux a hétvégén ül egy Ford Fiesta Rally2 volánja mögé, hogy részt vegyen a mexikói Nemzetek Rallyján. 

Craig Breen idei WRC szezonja nagyszerűen indult a Monte-Carlo Rallyn megszerzett 3. helyezéssel, azonban Svédországban csupán egy pontot tudott szerezni, így a vb pontverseny hetedik helyéről várhatja az április 21-24. Közötti Horvát Rallyt. 

Adrien Fourmaux két vb futam alatt még nem tudott célba érni. 

Friss