back to top
2024. május 21. 02:07

KezdőlapORBOstberg: A Magyar Bajnokság az elsőszámú idén 

Ostberg: A Magyar Bajnokság az elsőszámú idén 

-

Mads Ostberg a hétvégi mexikói Nemzetek Rallyja után elárulta, idén a Magyar Rally Bajnokság lesz számára az első számú, WRC2-es indulása egyre haloványabb. 

2020 WRC2-es világbajnoka, valamint a tavalyi év második helyezettje, Mads Ostberg a hétvégén elindult a mexikói Nemzetek Rallyján, majd a következő hétvégén az olasz Sanremo Rallyn, melyen a Salgó Rallyn aratott győzelem után a Boldogkő Rallyra készül. 

“Hétvégén én is indulok Sanremoban, ahol Craig Breen is, aki egy gyári WRC pilóta – mondta Mads Ostberg a Dirtfishnek. – Craig háromszor indult már ezen a versenyen, míg én most fogok először, ennek ellenére próbálok vele harcolni. Megszeretném mutatni, hogy mire vagyok képes, amire nagyon jók az ilyen egyszeri alkalmak.” 

Mexikóban Adrien Fourmaux-t legyőzve a leggyorsabbnak bizonyult a norvég versenyző. 

“Nagy dolog, hogy Adrien Fourmaux-nak, aki egy gyári versenyző, kilométerenként majdnem egy másodpercet adtunk szakaszonként Mexikóban. Nagyon jó versenyt zártunk, és fontos volt, hogy megmutassuk ellene a tempónkat. A gyorsaságunk továbbra is jó, és képesek vagyunk WRC pilóták ellen is nyerni.” 

A norvég versenyző a mexikói versenyt követően elárulta, idén a Magyar Bajnokság számára az elsődleges. 

“Idén a Magyar Rally Bajnokság az elsőszámú nekünk. Néhány versenyen még rajthoz állunk máshol, talán a Rally Európa-bajnokságon és a világbajnokságon is tudunk versenyezni, de nem teljes szezont.” 

Ostberg tavaly Magyarországon a harmadik helyet szerezte meg. 

Forrás:dirtfish.com

Friss