2024. április 19. 07:37

KezdőlapORBHadik kihagyja a Boldogkő Rallyt - Nevezési lista

Hadik kihagyja a Boldogkő Rallyt – Nevezési lista

-

Megjelent a Magyar Rally Bajnokság második futamának, a Boldogkő Rallynak a nevezési listája, melyen a címvédő Hadik András nem szerepel. 

Hadik András a Salgó Rallyn hatalmasat esett, és bár versenyzői sérülés nem történt, a baleset után nem sikerült megjavítani a Ford Fiesta Rally2-t, így kihagyni kényszerül a Boldogkő Rallyt. 

A Magyar Rally Bajnokság második futamán 13 Rally2-es autó áll rajthoz, köztük a Salgó Rallyt nyerő és a bajnokságot vezető citroenes Mads Ostberg, akinek a dolgát Vincze Ferenc, Klausz Kristóf, Velenczei Ádám, Német Gábor, Tóth Tibor, ifjabb Fekete László, Trencsényi József, Ollé Sándor és Vida Szabolcs Skodával, Bodolai László és Jagadics Gábor Forddal, Turán Frigyes pedig Volkswagennel igyekszik megnehezíteni. 

A Historic Rally Bajnokságnak is ez a verseny lesz az idei második futama, és a régi autók mezőnyében 14 páros áll rajthoz, köztük Wirtmann Ferenc és ifjabb Érdi Tibor. 

A Boldogkő Rally a Salgó Rallyhoz hasonlóan egy napos verseny lesz, mely során a Hernádvécse-Kányi elág (18,78 km), a Rakaca-Meszes (10,9 km) és a Bódvalenke-Viszló (11,05 km) szakaszokat kell háromszor teljesíteni. 

A Boldogkő Rally tavaly váltotta a Miskolc Rallyt, és Nikolay Gryazin szerezte meg a győzelmet Hadik András és Csomós Miklós előtt. Mivel a magyar értékelésbe nem számított bele Gryazin eredménye, így Mads Ostberg zárt az ORB harmadik helyén. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss