back to top
2024. május 08. 02:08

KezdőlapORBHibján: Reméljük mostantól FORDul a kocka…

Hibján: Reméljük mostantól FORDul a kocka…

-

Sikerült a Hibján Joci – Szollár Csabi csapatának megtalálni a hiba forrását, ami miatt kiállni kényszerültek Salgón. Túl vannak a srácok a teszten, és hatalmas lelkesedéssel állnak oda a boldogkői rajtvonalhoz – áll a csapat közleményében.

Hogy viselkedett az autó a teszten?

– Minden oké volt, elég sokat tudtunk menni a Forddal, majdnem 80 km-t, ami egy kisebb versenynek felel meg. Talán életem eddigi leghosszabbja, de megérte ott lenni, mert a kocsival hálistennek semmi technikai gond nincsen. Örülök is, úgy érzem most állt össze az egész, amire nagyon vágytam már. Sikerült jó beállításokat találnunk, folyamatosan kerestük a legjobbat féken és futóművön egyaránt. Reméljük minden így marad a hétvégi Boldogkő Ralin is.  

Sikerült kideríteni mi okozta a múltkori problémát a Fordnál?

– Egy elektromos főkábel letestelt, és az lefüstölt végig. Isteni szerencsénk volt, hogy nem gyulladt ki az autó. Szétégett az áramtalanító, a főáramtalanítók is, ami miatt ugye megszakadt az áramkör… és csak ezért nem égett tovább végig a vezeték. Amiért hálásak vagyunk, mert egyébként sokkal rosszabb dolog is kisülhetett volna ebből. Azóta a tegnapi megmozdulásunk volt az első a Salgó után, de lekopogom, minden tökéletesen működik. 

Tavalyról ismeritek a pályákat?

– Persze, előző évben már kipróbáltuk, annyi, hogy visszafelé fogunk autókázni a szakaszokon. Ehhez természetesen írunk egy újabb szuper itinert, aztán belecsapnánk már abba a bizonyos lecsóba mi is, mert sokat kivett belőlünk már ez a verda, de bízunk benne, hogy ezentúl mindenért kárpótol minket. Teljesen másképp viselkedik, mondhatni új számomra, most fog majd egy újabb éles bevetésen kiderülni milyen, amikor mindent kereknek gondolunk végre. 

Nagyon kevés az induló, elég ez ösztönzésnek a jó versenyhez?

– Valóban nem sok a nevező, de a mi kategóriánk még így is megfelelő a jó csatázásokhoz. Nekünk olyan lesz, mintha az első futamunk lenne, mert jól még nem tudunk autózni a Forddal, szóval nekünk minden méter számít. Belül úgy érzem eljött a mi időnk, és jót tenne a lelkemnek, ha ismét felszabadultan versenyezhetnénk. Semmire nem vágyunk, csak tudjunk magunk mögött egy jó hangulatú futamot, ahol beérünk a célba, nincs technikai gondunk…nagyjából ennyi az elvárásunk. 

Partnereink segítségét köszönjük!

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Máté Zsolt

Friss