2024. április 20. 00:38

KezdőlapORBMads Ostberg duplázásra készül a Boldogkő Rallyn

Mads Ostberg duplázásra készül a Boldogkő Rallyn

-

A szezonnyitó futam győzelme után az idei második magyar bajnoki versenyén, a Boldogkő Rally-n is a dobogó legfelső fokára szeretne állni a Mads Ostberg, Patrik Barth duó. A Citroën Rally Team Hungary párosát tavaly az utolsó gyorsasági szakaszon egy defekt fosztotta meg a győzelemtől, de Mads előre tekint és most sem tűzött ki kisebb célt, mintsem a futamgyőzelmet a Citroen C3 Rally2 versenyautójukkal.

„Minden a terveinknek megfelelően alakult a Salgó Rallyn – summázta a szezonnyitót Mads. – „Tökéletesen kezdtük az évadot, és ez azt jelenti, hogy ott tartunk, ahol szeretnénk. Az első futamon nagy küzdelmet vívtunk, és tényleg a határig kellett feszegetnünk, de ez az, amit szeretünk!” – emlékezett vissza a 2022-es magyar rally szezon első versenyére.

A Boldogkő Rallyval eljött az is, ami eddig még nem fordult elő, mióta Mads Ostberg a Citroen Rally Team Hungary színeiben versenyez: olyan futamon tud elindulni, ahol tavaly már versenyzett. Igaz, hogy most a tavalyi pályák egytől egyig fordított irányban lesznek…

„Másodszorra általában minden könnyebbé válik egy-egy versenyen. De most minden szakasz az ellenkező irányban lesz, amit azt jelenti, hogy újra fel kell fedeznünk gyorsaságikat. De ezt már megszoktuk, van benne rutinunk. Nagyon koncentrálunk a pályabejárásra, próbáljuk a legjobb itinert elkészíteni, hogy tökéletes tempóban versenyezhessünk.”

A norvég pilóta Zágrábból érkezik a csütörtöki tesztre, majd a páros pénteken a pályabejárással tölti a napot. A 2022-es Boldogkő Rally egy napos verseny lesz, három szakaszt kell háromszor teljesítenie a mezőnynek, hogy szombat este a világörökség részeként nyilvántartott Boldogkőváraljai Vár lábánál ünnepelhessenek a dobogósok.

„Mi mással lennék elégedett, mint a győzelemmel! – mondta Mads Ostberg a futam előtt. A magyar bajnokság még a tavalyinál is erősebb, de a csapat célja egyértelmű!”

Reméljük sokan szurkolnak majd ezen a hétvégén is a pálya szélén a Citroën Rally Team csapatának!

A Boldogkő Rally eredményeit itt lehet követni.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss