2024. április 26. 09:40

KezdőlapORBÉrdi: Ez az autó baromi erős – Boldogkő Rally historic 1. kör

Érdi: Ez az autó baromi erős – Boldogkő Rally historic 1. kör

-

Boldogkő Rally Historic 1. kör: Ifj Érdi Tibor és Csökő Zoltán két szakaszt nyert a Ford Sierra Cosworth 4×4-gyel az első körben az Országos Historic Rallybajnokság második futamán, a Boldogkő Rallyn és 36,5 másodperc előnnyel vezetnek. Az első gyorsaságit kicsit elspóroló Wirtmann Ferenc és Nyirfás Julianna áll a második helyen Ford Escort Mk II-vel, míg Kreicsi Bálint és Müller Roland a harmadik  BMW 320-szal. 

Először láthattuk éles versenyben ifj. Érdi Tibor és Csökő Zoltán Ford Sierra Cosworth 4×4-esét, amellyel igen jól sikerült a bemutatkozásuk, hiszen 25 másodperc előnnyel nyerték az első szakaszt.

„Ez az autó baromi erős, már most imádom” – nyilatkozta Érdi.

Fotó: Sári Péter // Rallyhearthu

Wirtmann Ferenc még a verseny előtt megmondta, hogy a fiatalok nem tisztelik az öregeket. Ez látszott az első szakasz eredményén is, hiszen ifj. Érdi mögött a második időt Kreicsi Bálint és Ivonyi Csaba autózták a BMW 320-assal és csak őket követte a Wirtmann–Nyirfás kettős.

Feri bácsi saját bevallása szerint ezt a szakaszt egy kicsit elspórolta, de Rakacán az asztalra csapott és hét tized másodperc előnnyel Érdi előtt megnyerte a gyorsaságit.

Fotó: Sári Péter // Rallyhearthu

Az ifjúság azonban Bódvalenkén megint felülkerekedett és Érdi 1,3 másodperc előnnyel megszerezte a második szakaszgyőzelmét Wirtmann előtt.

Az első kör végén így ifj. Érdi 36,5 másodperc előnnyel vezet Wirtmann előtt, míg Kreicsi egy perc hátránnyal a harmadik.

A legjobb zsigulis, a két Müller Roland áll a negyedik helyen, bár ők is az élmezőnyhöz hasonlóan vizes gumival rajtoltak, ami a kör végére már nagyon csúszott.

Fotó: Sári Péter // Rallyhearthu

Tóth-Gili Tamás és Aczél András az ötödik Toyota Corolla AE82-vel, míg a gyújtás problémával küzdő Csukovics István–Kari kettős a hatodik Lada 21013-mal.

A Boldogkő Rally historic eredményei itt követhetők

Friss