2024. április 24. 10:17

KezdőlapORBJócskán 100 felett az Eger Rally nevezőinek száma 

Jócskán 100 felett az Eger Rally nevezőinek száma 

-

Az Eger Rally idén bár csak Rally2-es és Rally3-as bajnoki futam lesz, mégis igen népes mezőny gyűlik össze a sorozatok második futamán. 

A Rally2 és Rally3 mezőnye az Orfűn Rallyn mérte össze először gyorsaságát az idei szezonban, másodszor pedig a jövő heti Eger Rallyn fogják. 

A versenyen 59 Rally2-es páros áll rajthoz köztük az Orfűn győztes Spindler Jenő-Csizmadia Csaba kettős a Peugeot-val, második helyen célba érő címvédő ifjabb Fogarasi Attila és Toloczkó Péter a Hondával, harmadik helyen záró Zsebe Gábor és Mohácsi László pedig a Skodával.  

A Rally3-ban 41 páros indul, itt Zákányi János és Vidécz Zsolt tudott nyerni az orfűi futamon Ladával a BMW-s Takács István-Takács István és a Renault-s Fábián Lóránt-Ihász László kettősök előtt. 

A bajnoki pontokért csatázók mezőnyét további 20 páros egészíti ki a Just4Fun kategóriában indulva és csak a látványra ügyelve, köztük Kovács Antallal és Istovics Gergővel, akik először mutatják be Hyundai i20 R5-ös autójukat. 

Az Eger Rally április 30. és május 1. között kerül megrendezésre, az első napon az Egerszalók és Eger közötti szuperspeciál szakasszal, a másodikon pedig a Bátor-Pétervásárai elágazás (13,30 km), és Sirok-Egerbakta (8,6 km) szakaszokkal melyeket a Rally2 mezőnye háromszor, míg a Rally3-mas versenyzők kétszer teljesítenek. 

A versenytáv a Rally2 esetében 5 méter híján 70 km, míg a Rally3 esetében 48 km és 5 méter lesz.  

Friss