2024. április 26. 03:03

KezdőlapORBA Fogarasi-Toloczkó páros a maximumra törekszik Egerben is

A Fogarasi-Toloczkó páros a maximumra törekszik Egerben is

-

A Rally2-es címvédő ifjabb Fogarasi Attila és Toloczkó Péter a szezonnyitó Orfű Rallyn még a második helyen ért célba, azonban Egerben ismét a maximumra törekszik. 

Ifjabb Fogarasi Attila és Toloczkó Péter a márciusi Orfű Rallyn úgy állhatott rajthoz, hogy 2021-ben nyerni tudott. A hondás páros az idei versenyen egy szakaszt tudott megnyerni, míg kettőn második időt autózott, így végül Spindler Jenő és Csizmadia Csaba R2-es Peugeot-ja mögött 13,3 másodperc hátránnyal a második helyen zárt. 

A fiatal pilóta elismerte, Orfűn volt nála gyorsabb versenyző.  

“A szezonnyitó Orfű Rallyn nagyon gyorsak voltak a riválisok – mondta Fogarasi Attila a Rallycafe.hu-nak. – Néhány hibát mi is vétettünk a versenyen, sajnos idén nem sikerült nyernünk.” 

A hétvégén már a bajnokság második futamát rendezik Eger környékén, ahol a hondás páros tavaly szintén nyerni tudott és ismét szeretné kihozni magából és az autóból maximumot. 

“Szeretnénk úgy befejezni a versenyt Egerben, hogy azt mondhassuk rajtunk nem múlott, kihoztuk a maximumot – tette hozzá Attila. – Hogy ez milyen eredményhez vezet, majd vasárnap este a célban meglátjuk, reméljük stabil teljesítményt nyújtunk.” 

Fogarasiék az Orfű Rally után nyolc pont hátránnyal állnak a bajnokság második helyén. 

Az Eger Rally szombat este kezdődik az Egerszalók–Eger szuperspeciál szakasszal, majd szombaton a Bátor–Pétervásári elág és a Sirok-Egerbakta szakaszokat kell háromszor teljesíteni. 

Friss