2024. április 19. 17:03

KezdőlapORBNem kezdődött jól Ruszó egri versenye, Zsebe vezet 

Nem kezdődött jól Ruszó egri versenye, Zsebe vezet 

-

Ruszó Krisztián és Geró Gábor számára nem a tervek szerint alakult az Eger Rally, miután a szombati egyetlen szakaszon motorhibával értek célba. Az első szakaszon Zsebe Gábor és Mohácsi László volt a leggyorsabb.

Ruszó Krisztián és Geró Gábor tavaly kiválóan szerepelve a Rally2-es bajnokságban a második helyet szerezte meg ifjabb Fogarai Attila és Toloczkó Péter mögött. 

Az idei év azonban igen nehezen indul a népszerű ladásnak, miután az Orfű Rallyn négy szakaszt követően a mezőny 33. helyén állva kiállni kényszerültek. 

A bajnokság második versenyén, Egerben folytatódott a Ruszó–Geró kettős vesszőfutása, miután már a szombati egyetlen szakaszon, a 4,25 km-es Egerszalók–Eger pályán motorhiba miatt 1:11,6 perc hátránnyal értek célba. 

A célba érve Ruszó Krisztián a Rallye Rádiónak elmondta, hogy valószínűleg véget is ért versenyük a hétvégén. 

Zsebe
Fotó: Sári Péter #Rallyhearthu

A nyitó szakaszon Zsebe Gábor és Mohácsi László autózta a legjobb időt, az 1:50,3 perces eredmény hatalmas, 138 km/h-ás átlagsebességet jelent. 

A második időt a bajnoki címvédő Fogarasi-Toloczkó kettős autózta 3,6 másodperc hátránnyal, míg a harmadik Strider Zoltán és Apkó András lett 4 másodperc lemaradással. 

Az első szakasz Ruszóékhoz hasonlóan nem kezdődött probléma mentesen a vadonatúj Ladát csatába állító Janovich Roland–Csáthy Miklós kettősnek sem, akik 10 másodperces büntetéssel kezdték az Eger Rallyt.

Janovich
Fotó: Sári Péter #Rallyhearthu

Vasárnap két szakaszon hat gyorsasági vár a Rally2 mezőnyére a bajnokság második futamán. 

Eredmények


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss