2024. március 29. 08:21

KezdőlapORBZákányi nagyon elmérte a féktávot Egerben 

Zákányi nagyon elmérte a féktávot Egerben 

-

Nem jól indult a ladás Zákányi János és Vidécz Zsolt Eger Rallyja a Rally3-ban, miután a Békési Richárd és Tóth Gergely által megnyert nyitó szakaszon telibe kaptak egy lassítót, amivel duplán veszítettek időt. 

Zákányi János és Vidécz Zsolt a Rally3-as szezonnyitó Orfű Rallyn rajt-cél győzelmet ünnepelhetett Ladájával, azonban hasonlóra egyelőre nincs okuk az Eger Rallyn. 

A bajnokság második futamán ugyanis a ladás páros az első szakaszon, a szombati Egerszalók–Eger pályán saját elmondása szerint elmérte a féktávot és neki ment egy lassítónak, amivel eleve 9,9 másodperccel elmaradt a legjobb eredménytől, és ehhez még 10 másodperc büntetés is társul majd a hiba miatt. 

A szakaszon Bíró Gergő és Bíró Balázs volt a leggyorsabb, a bajnoki címvédő 1:54,8 perces ideje, azonban egy lassítóban vétett hiba után ők is 10-másodperces büntetést kaptak, így Békési Richárd és Tóth Gergely vezeti a versenyt, és 0,7 másodperccel megelőzve a hondás Guzi János–Somlai Gábor kettőst, míg a harmadik időt Baracsi Zsolt–Sóvágó Ádám kettős érte el BMW-vel, 1,1 másodperc hátránnyal. 

Bíróék számára az Orfű Rally zárult túlságosan hamar, miután az első szakaszon kiestek. 

Az egri nyitó szakaszt követően már a ladás Krámpek Nándor–Krámpek Viktória, valamint az opeles Zsótér Bertalan–Eigel Attila kettős is kapott 10 másodperces büntetést. 

Az Eger Rally nyitó szakaszán hibát vétő versenyzők azonban javíthatnak még, hiszen a vasárnapi két pályát kétszer teljesíti a Rally3 mezőnye. 

Eredmények


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss