2024. április 26. 08:11

KezdőlapORBZsírpapa mégis indul a Dunakanyar Rallyn – Pethő Tyutyu emlékére

Zsírpapa mégis indul a Dunakanyar Rallyn – Pethő Tyutyu emlékére

-

Az eredeti tervek szerint kihagyta volna a Dunakanyar Rallyt Zsírpapa és Mészáros Sándor a Lada VFTS-sel, akik a Salgó Rallyn ugyan ORC-ben indultak, de a szezon hátralévő részében a historicra akartak koncentrálni. Új szponzoruk lett azonban, a Vestin Equity, így legnagyobb örömünkre, a jövő héten őket is láthatjuk az Országos Rally Challenge harmadik fordulóján. Zsírpapa a szokásos ellenfél riogatás mellett most régi barátja és versenyzőtársa, Pethő Tyutyu emléke előtt szeretne tisztelegni, akinek ez a verseny hazai pálya lett volna. 

„Képzeld el, hogy a Salgó Rally itiner átvétele után még ott maradtunk beszélgeti – tudod, hogy mindig szeretek pofázni –, és kérdezi a Vestin Equity igazgatója, hogy megyünk-e a Dunakanyar Rallyn. Mondom, hogy ott, nem, de úgy tűnik, hogy a Mecseken igen. Azt mondja, akkor szponzorálna minket, csak menjünk. 

Zsírpapa
Fotó: Bittó Zsolt // Zsírpapa

Hát, tudod, eddig is voltak szponzoraim, az Etikett Print Kft., a Box Print-FSD Packing Kft. és a GQS Kft., akiket mindig nagyon aranyosan leírsz, de ők mind baráti alapon támogatnak. Én meg ahhoz vagyok szokva, hogy megkeresem a pénzt és abból megyek. 

De nem hagyta ennyiben, a nevezési zárlat előtt felhívott, hogy hogy döntöttem? Mondtam, ha valóban tudom a cégét segíteni, akkor vágjunk bele. Mondta, hogy jó. Úgyhogy, képzeld el – hogy szoktad mondani? – hivatalos együttműködő partnerem lett. Ezúton is nagyon köszönöm neki, hogy gondolt ránk, tényleg nagyon jól esik. Na de ezek után nem tehettük meg, hogy nem megyünk ORC-be, úgyhogy összekapom Meszest és csapatunk egy jót.“

Zsírpapa
Fotó: Kollár Attila // Zsírpapa

Zsírpapa minden verseny előtt ki szokta emelni, hogy elveri Wirtmannt, illetve ebben az esetben az ORC-s ellenfeleit, de most mással állt elő.

„Új helyszínen lesz a verseny, Vác környékén. Ez lett volna Pethő Tyutyunak a hazai versenye, ő szobi volt. Nagyon szerettem a kiscsákót, egy végtelenül jó ember volt. Sokat jártunk össze a családdal is, nagyon sok jó embert ismertem meg rajta keresztül a környéken, akiket szintén szeretek. Ha élne, szerintem ő lenne a verseny legnagyobb sztárja, úgyhogy most Pethő Tyutyu emlékére is szeretnénk menni egyet.

Fotó: Bittó Zsolt // Zsírpapa

Meg figyel ide, azért, mert ha elmész valahová, és mosolyogva mész haza, akkor megérte elmenni. Ha valaki megtisztel minket, hogy eljön megnézni a Dunakanyar Rallyt, akkor mindent el fogunk követni, hogy mosolyogva menjen haza. Ezt meg tudom ígérni. Megyünk, ahogy tudunk, azt kész, de a lényeg, hogy mindenki jól érezze magát. 

Friss