2024. április 26. 08:46

KezdőlapORBIsmét év versenye esélyes az ingyen látogatható Mecsek Rally 

Ismét év versenye esélyes az ingyen látogatható Mecsek Rally 

-

Tavaly a Mecsek Rally lett az év Rally1-es versenye, és erre a címre idén is jogosan pályázik a pécsi rendezvény, melynek nagyszerű programjai ingyen látogathatóak 2022-ben is. 

A Mecsek Rally azt követően, hogy 2020-ban nem tudott megrendezésre kerülni a világjárvány miatt, tavaly ismét megrendezésre került, majd a szezont követő MNASZ díjátadó gálán az év Rally1-es versenyének választották. 

A pécsi verseny idén is jó eséllyel pályázik erre a címre, miután a magyar Rally1-es mezőny mellett Mitropa Kupa, a Historic EB és OB, valamint a Just4Fun kategória mezőnye minden bizonnyal kiváló versenyt teremt a mecseki szerpentinekre június 23-25. között. 

Már a pályák is szenzációsak lesznek, és egészen biztosan élvezni fogják a versenyzők és nézők egyaránt a pénteki Trefortpuszta-Hatos és a Hosszúhetény-Pécsvárad, valamint a szombati Hatos-Trefortpuszta, Árpádtető-Orfű és Hetvehely-Golgota szakaszokat is, melyeken minden bajnoki mezőny kétszer fog áthaladni. 

A Mecsek Rally honlapján megjelent és a sportszakmai vezetővel, Markó Tiborral készült interjú alapján a szervezők idén komoly újdonsággal is készülnek, hiszen a pályák látványosabb részein úgynevezett “Fun Zone”-okat, nézői pontokat alakítanak ki, amely környékén ingyenes parkolást, szervezett hulladékgyűjtést, mobil illemhelyeket, büféket is tartalmaznak, és a nézők versenyek közti szórakozását egy-egy szpeaker fogja garantálni.  

Ugyancsak nagyszerű hír az érdeklődők számára, hogy a verseny idén is díjmentesen látogatható majd, ellenben néhány más hazai rally rendezvénnyel.

A Markó Tiborral készített interjú a verseny honlapján olvasható.

Friss