2024. március 28. 13:51

KezdőlapORBKlausz korlátban, Turánt büntették, Velenczei az élen 

Klausz korlátban, Turánt büntették, Velenczei az élen 

-

A Dunakanyar Rally legelső szakaszán, már az első kanyarban korlátba tette a bér Skodát Klausz Kristóf és Csányi Botond. A versenyt két szakasz után Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt vezeti. 

Klausz Kristóf és Csányi Botond a Boldogkő Rallyn összetörte Skodáját, és a Dunakanyar Rallyn bérelniük kellett egy másik Fabiát. 

A verseny első szakaszának rajtja csúszott, mivel egy buszt kellett átengedni a pályán, majd valószínűleg ugyanilyen okból később is meg kellett állítani a rajtoltatást. 

A későbbi rajt miatt pedig a már az ott várakozó versenyzők autóin a gumik kihűltek, ezért amikor Vincze Ferenc és Németh Gergely elrajtolhatott, az első métereket a gumik melegítésével töltötte. 

Klausz
Fotó: Sári Péter #Rallyhearthu

Nem így tett azonban Klausz Kristóf és Csányi Botond, és ez megbosszulta magát, hiszen az első kanyarba érkezve féktávon megcsúszott a Skoda Fabia Rally2 evo és orral érintőre vette a szalagkorlátot, az autó megforgott, majd pár méter után félre álltak a versenyzők, miután eltört az egyik felni, emiatt kereket kellett cserélni. Ezt követően hat perc hátránnyal, de sikerült a fiatal versenyzőknek a célba érés. 

Az első szakaszon Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt voltak a leggyorsabbak Vincze Ferencet és Németh Gergelyt, valamint Tóth Tibort és Szabó Józsefet megelőzve. 

A második szakaszon már Turán Frigyes és Farnadi Ágnes érték el a legjobb időt, azonban az első gyorsaságin korai rajt, a másodikon pedig lassító érintés miatt kaptak 10–10 másodperc büntetést. Ha nincsenek a büntetések, vezetnék a versenyt.

Fotó: Sári Péter #Rallyhearthu

A szakaszon Frici mögött Velenczei zárt, aki így összetettben 3,7 másodpercre növelte előnyét Vincze előtt, míg a harmadik helyen Bodolai László és Deák Attila áll. 

Az első szakaszon még harmadik időt elérő Tóth Tibor ugyancsak hibázott egy lassítóban a második szakaszon, így 10 másodperces büntetéssel a nyolcadik helyig estek vissza. 

Klauszék elrajtoltak a második szakaszon is, ahol negyedik idővel értek célba, azonban késés miatt 1 perces büntetést is kaptak korábbi hátrányukhoz, ami így már 7 és fél percnél is több. 

A mezőny még egyszer teljesíti a mai lobogós szakaszokat.

Frissítés
Turánék lassító érintéses büntetését törölték, így a harmadik helyen állnak.

Dunakanyar Rally állása 2 szakasz után
1 #3 Velenczei Ádám / Vánsza Zsolt Skoda Fabia Rally2 evo 8:07,2
2 #1 Vincze Ferenc / Németh Gergely Skoda Fabia R5 +3,7
3 #7 Turán Frigyes / Farnadi Ágnes VW Polo GTI R5 +8,4 (0:10)
4 #4 Bodolai László / Deák Attila Ford Fiesta R5 MkII +13,5
5 #5 Német Gábor / Adorján Szabolcs Skoda Fabia Rally2 Evo +15,3
6 #8 Trencsényi József / Verba Gábor Skoda Fabia Rally2 evo +15,5
7 #13 Kovács Antal / Istovics Gergő Hyundai i20 N Rally2 +24,7
8 #30 Foczkó Ákos / Madarász Szabolcs Mitsubishi Lancer Evo X R4 (ORC) +28,2
9 #6 Tóth Tibor / Szabó József Skoda Fabia Rally2 evo +34,8 (0:10)
10 #28 Bertalan Márton / Mózes Máté Mitsubishi Lancer Evo IX (ORC) +35,4 (0:10)
11 #9 Ollé Sándor / Ollé Rebeka Skoda Fabia R5 +35,5 (0:10)
12 #35 Fischer Dániel / Buna Zoltán Subaru Impreza GC8 (ORC) +38,3
13 #15 Papp Arnie / Bodogán Balázs Ford Fiesta Rally3 +43,8
14 #29 Galgóczi Norbert / Turai István Mitsubishi Lancer (ORC) +44,2
15 #31 Friedmann Zsolt / dr. Kovács Annamária Mitsubishi Lancer Evo IX (ORC) +45,0

További eredmények


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss