2024. április 19. 23:18

KezdőlapORBMolnár Pistinek az eredmény csak hab lenne a tortán

Molnár Pistinek az eredmény csak hab lenne a tortán

-

A Dunakanyar Rali kapóra jött Molnár Pisti és Fekete Zsolt számára, hogy újfent kipróbálják a már hatsebességes váltót a Mitsubishiben, a tervezett külföldi futam előtt. 

 

Sikerült az új váltóba életet lehelni?

– Persze, annyira azért nem volt nagy a baj. Van ugye egy újítás a kocsin, a szekis váltó, ami az előző versenyen már igaz megvolt, de akadt vele egy kis probléma. Ez most fel lett kicsit „tatarozva”, így ismét megpróbáljuk, immár, ha lehet technikai gond mentesen teljesíteni a futamot. A tesztre nekem nincs időm, vagy a meló szól közbe, vagy későn tudjuk meg és a fiúknak nem jó, úgyhogy ezen már nem is rugózok, majd a versenyen megyünk élesben.

 

A felállás a régi, a Polgival…Fekete Zsolttal autóztok?

– Volt pár verseny év elején eltervezve, de most hagytam magam a Dunakanyarra is rábeszélni, és akkor egyértelmű, hogy a Polgi kapja az anyósülést. Már nagyon kacsingatunk egyébként a külföldi futam felé, de úgy voltam vele menjünk itt tesztként, hogy megnézzük ismét a váltót, aztán meg irány Ausztria. Elvileg a jövő hónapban lesz is egy futam kint, azon jó lenne megmutatni magunkat.

 

De egy hazai teszt előtte csak jól jön, már kategóriában… nem, mint előfutó?

– Közel van, a srácok és mi is ráérünk, az autót is kipróbálhatjuk ismét, így mellette voksoltunk. Egyébként Baluhoz hasonlóan nekem meg az rémlik, hogy én is mentem már itt…még ralitúrában, az nem most volt, de legalább elég régen, vagy tíz éve. Sebaj, a Gombás – Sejce megvan, a többit meg kiderítjük majd Zsolttal, mert ő akkor még nem navigált, neki teljesen új szakaszok lesznek. Erre találták ki a hivatalos tréningezést előtte…ugye, hogy ugye, ami nekünk pont elég szokott lenni, néha még sok is időben – nevet közben Pisti.

 

Ellenfelek lesznek azért szép számmal.

– Hálistennek…sokan vagyunk a csoportunkban, ORC / P14-ben, úgyhogy panaszra semmi okunk, de a kiélezett küzdelem mellett legjobban arra vágyunk, hogy mindenképpen célba érjünk. Viszont, ha eredmény is jönne mellé, annak örülnénk igazán. De az már tényleg csak a hab a tortán „fíling” lenne.

 

Reklámpartnerek segítségét köszöni a csapat!

 

Szöveg: Tiba Anita
Fotók: Sári Péter #Rallyhearthu

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss