2024. április 19. 23:05

KezdőlapORBDunakanyar Rally: Hangodi idén továbbra is verhetetlen

Dunakanyar Rally: Hangodi idén továbbra is verhetetlen

-

Dunakanyar Rally: Három versenyből harmadik győzelmét aratta Hangodi Bendegúz és Bunkoczi László Peugeot 208 Rally4-gyel az Országos Rallybajnokság 2wd és RC4-es kategóriájában, míg a Peugeot Kupában kettőből két győzelmet jegyeznek. 

Hatalmas csatában szerezte meg a második helyet Trencsényi Vincze és Patkó Gábor, míg a kétszer is lassítót érintő Vogel Adrienn és Maricsek Miklós állhattak fel mind a három kategória dobogójára.

Semmilyen kétséget nem hagyott Hangodi Bendegúz a felől, hogy továbbra is ő a mérce az Országos Rallybajnokság kétkerék-hajtású kategóriájában. A kérdés inkább csak az volt, hogy lesz-e olyan gyorsasági, amelyiken nem ők a leggyorsabbak. Volt ilyen, kétszer is, az összes többi szakaszon Beni volt a leggyorsabb, aki így a versenyt 1 perc 18,4 másodperc előnnyel nyerte, de a Power Stage-en is tetemes, 13,6 másodperccel voltak a leggyorsabbak, így a bajnokság harmadik futamát is maximális pontszámmal zárták.

Az abszolút értékelésben az utolsó gyorsaságin bukott egy pozíciót Trencsényi József, azonban így is volt oka az örömre, hiszen fia, Trencsényi Vince Patkó Gergely navigálásával a kétkerék-hajtású értékelés második helyén végzett.

Ebben próbálta őket megakadályozni Vogel Adrienn és Maricsek Miki, akik közös pályafutásuk legjobb versenyét teljesítették. Adri sokszor huhogott, két lassítót is érintett, de ennek ellenére meglett a harmadik hely. Becsületükre legyen mondva, hogy a lassítós kalandig szinte tizedre menő csatát vívtak Trencsényiékkel.

A negyedik helyet Berta László és Császár László szerezték meg. Berta volt ez egyetlen, aki gyorsasági szakaszt – kettőt is – tudott nyeri Hangodi mellett.

Viszló Csaba és Szilassy Arnold végeztek az ötödik helyen.

Az első öt mind Peugeot 208 Rally4-gyel versenyzett, így a Peugeot Kupa második fordulójának az első öt helyezettje megegyezett a 2wd és az RC4 sorrendjével.

A Dunakanyar Rally hivatalos eredményei itt találhatók.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss