2024. április 25. 06:54

KezdőlapORBVogel Adri dobogós a Dunakanyar Rallyn

Vogel Adri dobogós a Dunakanyar Rallyn

-

Idei legjobb eredményét érte el Vogel Adri és Maricsek Miklós Peugeot 208 Rally4-gyel, akik az Országos Rallybajnokság harmadik futamán, a Dunakanyar Rallyn egyaránt a harmadik helyet szerezték meg a 2wd, az RC4 és a Peugeot Kupa értékelésében.

A Roger Racing Team versenyzői számára teljesen új kihívást jelentett a Vác környékén megrendezett ob-hétvége, mivel a pályákkal csupán korábbi fedélzeti kamerás felvételek segítségével ismerkedtek. A pénteki pályafelíráson pontosították az információkat, és az eredmények azt mutatják, hogy jól sikerült az itiner, mert a duó folyamatosan a dobogós helyeken autózott. A szombati négy gyorsot egyfajta ráhangolódásnak szánták, vasárnap aztán elképesztően közel kerültek az elejéhez: volt, hogy az elsőtől egy tizednyire végeztek egy gyorson. 

“Szombaton az első gyorsasági tulajdonképpen teszt volt nekünk, mert a Salgó Rally óta nem ültünk a Peugeot-ban, igyekeztem összhangba kerülni a pályákkal. A további szakaszokon egyre bátorodtam, 122 km/órás átlagot mentünk, többször is letiltott az autó a tempó miatt. Vasárnap továbbra is mutatták az idők, hogy mennyire próbálunk küzdeni, elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy ilyen jó eredménnyel zártuk ezt az iszonyatosan kemény versenyt” – foglalta össze az eseményeket Vogel Adri. 

Navigátora, Maricsek Miklós úgy fogalmazott, hogy új dimenziót nyitott meg előtte Adrienn az észvesztő tempóval. “Mindenféle akadályokkal kellett megküzdenünk, magunkkal, az esővel, a gumikkal, de nagyot mentünk, hihetetlenül jó volt” – tette hozzá a rutinos rallyversenyző. 

Friss