2024. március 28. 22:30

KezdőlapORBFoczkó Ákos beindult

Foczkó Ákos beindult

-

Nem mindennapi dolgok történnek a Foczkó Ákos – Madarász Szabolcs párossal mostanában. Az elmúlt évben – és még a szezonnyitó Salgó Rallyn is – a mezőny legpechesebb páros címre hajthattak, azonban a Boldogkő Rallyn végre valami bekattant náluk, megszerezték az első ORC győzelmüket, a Dunakanyar Rallyn, pedig rádupláztak, és zsinórban másodszorra nyertek.

Foczkó a 2020-as Rally2-es abszolút bajnoki címe után cserélte le a Lada VFTS-t Spici egykori Mitsubishi Lancer Evo X-esére. Az első pillanattól kezdve hihetetlen gyors volt az autóval, de még hihetetlenebb pechszéria miatt a tavalyi évét, akár ki is dobhatta volna.

Idén a szívüket és a lelkület is beletették az Evo X-esbe, amihez egy alkatrész nem érkezett meg a szezonnyitó Salgó Rallyra, így ott a VFTS-sel indultak. A Boldogkő Rallyn végre megtört a jég, sikerült nyerniük, és az is gondolhattuk, hogy innentől kezdve meg sem állnak az ORC bajnoki címig. Azonban a Dunakanyar Rally sem úgy indult számukra, ahogy eltervezték.

„Az autónk motorja pénteken még darabokban volt, és már-már lemondtunk arról, hogy elinduljunk Vácra, ám a szervizcsapatunk csodát tett… – mondta Foczkó Ákos. – Fantasztikus munkát végeztek, így elrajtolhattunk.

Foczkó Ákos
Fotó: Korda Racing

Nem is akárhogyan, hiszen az ORC értékelésben a második helyen kezdtek ugyan, de a második gyorsasági szakaszon az élre álltak, a 11 megtartott szakaszból nyolcat megnyertek és zsinórban másodszorra szerezték meg a győzelmet. A verseny abszolút értékelésében pedig az igen előkelő tizedik helyen futottak be.

Rendkívül tetszettek a pályák, ám nem gyönyörködni mentünk a Dunakanyarba. Nyomtuk a gázt rendesen, több büntetést is összeszedtem, ami miatt mérges vagyok, hiszen így abszolútban visszaestünk a tizedik helyre.

Ugyanakkor az ORC-t sikerült megint megnyernünk, köszönhetően annak, hogy az autónk hibátlanul működött.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss