2024. április 27. 03:47

KezdőlapORB48 páros a Rally3 harmadik versenyén 

48 páros a Rally3 harmadik versenyén 

-

Hétvégén rendezik a Rally3-as bajnokság idei harmadik versenyét, melyen összesen 31 páros küzd meg a bajnoki pontokért, további 17 egység pedig a nézőket igyekszik szórakoztatni a Just4Fun kategóriában. 

A Rally3 orfűi versenyén Zákányi János és Vidécz Zsolt rajt-cél győzelemmel kezdett, majd az Eger Rallyn Békési Richárd és Tóth Gergely nagy csatában tudta legyőzni Geng Bencét és Geng Ferencet, míg Zákányiék a harmadik helyen zártak. 

A bajnokság harmadik versenyét már a Nyergesújfalu központú Céltrans Rallyn rendezik, ahol a BajnaLábatlan szakaszt kell ötször teljesíteni háromszor oda, majd kétszer vissza. 

Az 50 km versenytávval rendelkező futamon összesen 48-an indulnak, köztük a Rally3-as bajnokságot vezető Zákányiék, akiket 10,4 ponttal követi aTakács István-Takács István páros, és a 12 pontos hátrányban álló Geng Bencéék. 

A bajnoki címvédő Bíró Gergő és Bíró Balázs az első két versenyen nem tudott célba érni, így ezen szeretnének a hétvégén javítani.

A Rally3-as mezőnyt a Just4Fun kategória egészíti ki, akik csak a nézőknek igyekeznek majd autózni. Ebben a mezőnyben olyan versenyzőket lehet majd látni, mint a BMW-s Hevesi Norbert-Lipóczki Dániel kettős, a Janovich Roland-Csáthy Miklós duó, a Matics Mihály-Zejda Viktória kettős, vagy éppen a Rongits Attila-Hannus László páros.

Friss