2024. április 16. 23:20

KezdőlapORBFantasztikus pályák a két napos Kazincbarcika Rallyn 

Fantasztikus pályák a két napos Kazincbarcika Rallyn 

-

Július elején Kazincbarcikán rendezik a Rally2 bajnokság harmadik és Rally3 bajnokság negyedik futamát. A verseny két napja alatt prológ, valamint kilenc szakasz is szerepel a programban. 

A Kazincbarcika Rally 2010-ben rendezték meg először és akkor az ORB és Rally2-es bajnokság naptárában is helyt kapott. 

Az ORB mezőnyben ASI és Pikó Zsuzsa Mitsubishi Lancer Evo IX-cel szerezte meg a győzelmet a Peugoet 207 S2000-rel induló ifj. Tóth János-Tagai Róbert és a Ford Fiesta S2000-est irányító Kakuszi Zsolt-Kakuszi Csaba kettős előtt. 

A Rally2-ben pedig Borbás Szabolcs és Kiss Roland nyert Evo VII-es Mitsubishivel az Evo VI-os Mitsubishivel induló Medvecz Péter-Medvecz Péterné kettős, valamint Honda Civic-ket irányító Bereczki Norbert-Kozma László kettős előtt. 

Ezt követően 11 év szünet következett és 2021-ben Rally2-es futamként tért vissza Kazincbarcika a magyar rallysportba. A versenyt akkor ifj. Fogarasi Attila és Toloczkó Péter nyerte.

Idén a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település környékén pedig Rally2-es és Rally3-as futamot is rendeznek július 2-3. között. 

A futam programjába az első napon egy prológ szakasz került, melyet a Miskolci salakpályán rendeznek. 

A második napon pedig a Sajókaza-Felsőnyárád (5,49 km), a Felsőkelecsény-Szuhogy (12,45 km) és a Teresztenyei elág-Imola (7,2 km) pályákat kell háromszor teljesíteni a Rally2-es versenyzőknek, míg kétszer a Rally3-as indulóknak. 

A versenytáv így 75,542 km és 50,28 km lesz. 

A Kazincbarcika Rallyra június 20. 24 óráig várják a nevezéseket a bajnoki kategóriákon kívül a Just4Fun/Teszt és Regularity kategóriába is. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss