szerda, szeptember 28, 2022
KezdőlapORBVelenczei Ádám: Jó dolog nyerni!

Velenczei Ádám: Jó dolog nyerni!

-

- Hirdetés -

Új helyszínen, ismeretlen pályákon rendezték az idei ralibajnokság harmadik fordulóját és a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt kettős itt tudta megszerezni idei első futamgyőzelmét. Sok néző, hatalmas tempó, egymástól másodpercekre autózó párosok jellemezték a most debütált váci versenyt. A Topp-Cars Rally Team által felkészített SKODA Fabia Rally2 Evo versenyautóval induló duó ezzel a győzelemmel a bajnokságban a második helyre ugrott fel.

Velenczei Ádám nagyon kedveli a tempós gyorsasági szakaszokat és már a pályabejáráskor egyértelművé vált mindenki számára: a Dunakanyar Rally a száguldásról fog szólni. „Szeretem az ilyen jellegű gyorsaságikat, bíztunk benne, hogy jól fogunk szerepelni. – mondta Ádám. – Két pálya volt ismerős korábbról, a többi teljesen új volt. Jó itinert írtunk és nagyon jó beállításokkal érkeztünk. Az autónk végig hibátlanul működött, csak a versenyzéssel kellett foglalkoznunk.”

- Hirdetés -

A másfél napos küzdelem első négy szakasza után már kialakult a futam első öt helyezettjének sorrendje, bár ekkor ezt még senki nem tudta. A Velenczei–Vánsza duó a 12-ből hét gyorsaságit megnyert, egyértelműen dominált a futamon, de azért nem volt ennyire könnyű győzelem, mint ahogy ezek a számok mutatják.

Folyamatosan koncentrálnunk kellett, egy pillanatra sem lehetett kiengedni. Egy elrontott féktáv, vagy egy elkésett kigyorsítás tizedekbe kerülhetett volna. Volt, amikor Vincze Feriék átvették a vezetést a második napon egy gyors erejéig, de ekkor is másodpercen belül autóztunk egymáshoz képest. Sikerült a következő szakaszon még egy lapáttal rátennünk és a végéig kitartott ez a lendületünk.”

- Hirdetés -

Ezzel a futamgyőzelemmel karrierje során másodszor nyert Rally1-es bajnoki futamot a szécsényi születésű pilóta.

”Jó dolog nyerni! – mondta nevetve Ádám. – Ez a győzelem mindenképp nagy löketet ad a bajnokság további versenyeire! Természetesen ehhez a sikerhez kellett az egész csapat! Ezúton is köszönöm mindenkinek az áldozatos és profi munkáját!”

A csapat és a pilóta mellett nagyon fontos szerepe van a navigátornak is, akinek nagyon meg kell bízni a pilótájában, hiszen ezeken a tempós pályákon nem egyszer 140 km/h átlagsebességgel száguldoztak. Természetesen hasonlóan bízni kell a pilótának is a navigátorban.

Nagyon jól tudunk Zsolttal együtt dolgozni, ez is egy fontos része ennek a sikernek. Amikor etapon, a gyűjtőben van időnk, akkor nagyon jó hangulatban tudunk lelazulni, de amikor felvesszük a sisakot, akkor kellőképpen rákoncentrálunk a feladatunkra mindketten.” 

A Power Stage-en megszerzett első idővel a maximális pontot hozta el a páros a Dunakanyar Rallyról, így a bajnokság második helyére léptek fel három forduló után. 

A következő verseny az 55. Mecsek Rallye, ahol szeretnék ezt a lendületüket tovább vinni a fiúk.

Kövesse csapatunkat a facebookon : https://bit.ly/VelenczeiAdam 

Készítette: Dudás Endre

- Hirdetés -

Friss