2024. április 25. 17:25

KezdőlapORBA Mecseken tér vissza Szauer Gergő 

A Mecseken tér vissza Szauer Gergő 

-

Szauer Gergő tavaly megnyerte a Rally1 2WD bajnokságát, azonban idén ennek ellenére nem tudott versenyen indulni. A Mecsek Rallyn azonban visszatér Kerék István navigálásával. 

Az ingyenesen látogatható jövő heti Mecsek Rallyn komoly mezőny áll rajthoz, a nevező Rally1-es mezőnyről már korábban írtunk, azóta pedig kiderült, hogy az előfutók között is komoly nevek tűnnek fel. 

A kamion Európa-bajnok Kiss Norbert, valamint a korábban versenyző, de az utóbbi években már csak televíziós kommentátorként dolgozó Wéber Gábor saját oldalukon jelentették be, hogy elfogadták a Mecsek Rally szervezőinek meghívását és előfutóként indulnak a pécsi futamon. 

A Rally1-es bajnokság idei negyedik versenyén azonban Szauer Gergő is elindul Kerék Istvánnal az oldalán, és Kiss Norberthez, valamint Wéber Gáborhoz hasonlóan egy Toyota GR Yaris autót fog vezetni előfutóként. 

Szauer Gergő tavaly megnyerte a Rally1-es 2WD bajnokságot és második helyen zárta a Peugeot Kupát, az idei évre azonban nem sikerült összetenni a kellő anyagi hátteret, ezért az idei évben nem tudott eddig versenyezni. 

A Mecsek Rally azonban a Mitropa Kupa futama is, aminek mezőnyét főként magyar versenyzők alkotják, de egy S2000-es Skodával a német Thomas Lorenz és Tim Rauber is Pécsre érkezik. 

A Historic Európa-bajnokság nevezési listája egyelőre nem ismert, azonban azt biztosra vehetjük, hogy a magyar bajnokságban is induló ifj. Érdi Tibor és Csökő Zoltán az Eb mezőnyébe is nevezni fog a Ford Sierrával. 

Friss