2024. április 19. 15:49

KezdőlapORBGondoltak egy vadat és Zagyva Lajos beadta a derekát

Gondoltak egy vadat és Zagyva Lajos beadta a derekát

-

Tíz év után újra navigátori ülésben tér vissza az Országos Rallybajnokság mezőnyébe Zagyva Lajos, a veszprémi murvás gyorsaságik királya, aki a Mecsek Rallyn Viszló Csabának olvassa majd az itinert a Peugeot 208 Rally4-ben, amivel az RC4-ben és a Peugeot Kupában is szeretnének bizonyítani. Bár Zagyva több évtizedes karrierjében voltak már komoly események, erre a mostanira, mint az egyik legnagyobb kihívásra tekint. 

„Berényi Laci barátom keresett meg, hogy tudnék-e segíteni Viszló Csabinak egy murvás teszten? – meséli Zagyva Lajos. – Hogyne tudnék. Elmentünk Veszprémben, szerintem nagyon hasznos teszt volt, sokat lépett előre Csabi. 

Na, ekkor gondoltak Berényi Lacival egy vadat, hogy üljek be mellé navigálni a Mecsek Rallyra. Persze először csak úgy vezette elő Viszló Csabi, hogy játszak el a gondolattal. Mondtam, hogy nem.

Erre felhívott Berényi Laci is, hogy nem csak Csabinak, hanem neki is segítenék, sőt még a világbékét is elhoznánk, és hogy ez mindenkinek mennyire jó lenne, főleg nekem. Aha, főleg nekem… Addig rágták a fülem, amíg belegyeztem, holnap (kedden) megyünk tesztelni. 

Zagyva Lajos
Fotó: Zagyva Lajos

Lehet, hogy könnyelmű voltam, mert tíz éve navigáltam utoljára Csucsunak (Lukács Kornél) előtte meg 2005-ben mentem Asival. Soha sem voltam igazán jó navigátor és vedd hozzá, hogy a Mecsek Rallyn sem indultam még. 

A hétvégén beszélgettem Radó Pistivel, ő navigál, olvassa az itinert és mellett még tanít is. Kérdeztem hogy csinálja, azt mondta, hogy nem a világ legegyszerűbb feladata. 

Emlékszem, annak idején (Asi) Gyurkával az volt a problémám, hogy annyi információt diktált le, hogy nem tudtam mindent visszaolvasni. Viszló Csabinak nem ilyen részletes az itinere, de így is fel lesz adva a lecke. 

A lányom, Dorka mellett ültem többször is, de ott csak arra kellett figyelni, hogy hogyan helyezkedjen a pályán, itt pedig le is kell nézni az itinerre. 

Megmondom őszintén, régen izgultam már ennyire verseny előtt, de nagyon remélem, hogy tudok segíteni Csabinak és nem csak egy zsák leszek a jobb egyben.“ 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss